Pizza Bianca |
Pizza Gino |
Tomaattia, kinkkua, mozzarellaa.. |
Marjapizza tai Pizza Gino, kuten se myös tunnetaan, oli aivan ihana. Päälle laitettiin ricottajuustoa, tuoreita marjoja, valkosuklaata ja ripaus ruokosokeria. Tykkäsin tästä todella paljon, eikä tämä ollut myöskään liian makea.
Pizza Bianca oli meidän iltapala. Päällä ricottajuuston lisäksi mozzarella- ja parmesanjuustoa, sekä valkosipulia, pinjansiemeniä ja tuoretta rosmariinia. Lopuksi vielä loraus oliiviöljyä sekä sormisuolaa ja pippuria päälle, nam!
Kokeilin tehdää myös ns. perinteisempää pizzaa, jolloin laitoin pizzan päälle tomaattikastikkeen lisäksi tuoretta tomaattia, mozzarellaa, kinkkua ja pinjansiemeniä. Toimi aivan loistavasti sekin. Ja ennenkaikkea näissä kaikissa se ihanuus oli tässä loistavassa pohjassa. Tässäpä tämä pizzataikinan perusohje:
Pizzapohja (4 isoa pizzaa)
- 1/3 palaa tuorehiivaa
- 3 dl haaleaa vettä
- 2 tl sokeria
- 1 tl sormisuolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl durumvehnäjauhoja
- n.6 dl vehnäjauhoja
Nam!
VastaaPoistaMä olen kanssa ihan käsi ton pizzapohjan kanssa, enkä ikinä saa siitä sellaista ohutta ja reunoilta rapsakkaa...siispä keskityn aina täytteisiin ja "ulkoistan" ton pohjan tekemisen jollekin muulle...:) Täytyypä kokeilla tätä reseptiä!
Leila on aikas näppärä leippurinna! Ihan niinkuin sinäkin <3
-M-
Kiitos loistavasta reseptistä. Olen kokeillut aiemmin ainakin viittä pizzapohjaa ja tämä oli ensimmäinen, johon olen tyytyväinen. Kiireessä pizza sai kohota vain 10 minuuttia, mutta tulos oli loistava. Sain tällä reseptillä kaksi pellillistä pizzaa.
VastaaPoistaTällä ohjeella tehnyt monet kerrat ja saanut kehuja...
VastaaPoista