Mascarponen, smetanan ja tuoreiden aprikoosien liitto on fantastinen! |
On tämä loppukesäkin niin ihanaa aikaa kun torikojuista saa tuoreita hedelmiä ja marjoja! Nappasin hedelmäkojusta mukaani tuoreita aprikooseja käydessäni kaupungilla. Tietysti aloin heti mietiskelemään, mitä ihanaa voisin niistä tehdä. Minulla taitaa olla vahva Leila-kausi menneillään, sillä jälleen kerran käännyin hänen tekeleidensä puoleen. Löysinkin sopivan ohjeen mascarpone-viikunakakun muodossa. Muuntelin ohjetta hieman sen mukaan mitä kaapissa sattui olemaan. Aluksi hieman vierastin kakun kuorrutetta, joka on siis pelkkää smetanaa vatkattuna ilman mitään makeutusta. Mutta kun kakkua pääsi maistamaan ja smetana, tuoreet aprikoosit ja kermainen juustokakku pääsivät yksiin oli maku aivan ihastuttava. Tämä kakku voisi muuten olla loistava jälkiruoka esimerkiksi rapujuhliin! Tässä ohje muunneltuna. Aprikoosit voi tosiaan vaihtaa vaikka niihin viikunoihin tai muihin hedelmiin tai marjoihin.
Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 100 kaurakeksejä
- 1 rkl fariinisokeria
- 125 g voita
Täyte
- 500 g mascarponejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tuore vaniljatanko
- 1 pestyn limen raastettu kuori
- 3 kananmunaa
Kuorrute
- 500g smetanaa
- 8 tuoretta aprikoosia
Näyttää herkulliselta! Täytyykin laittaa tämä ohje talteen :)
VastaaPoistaKyllä, kokeile ihmeessä! :)
PoistaIhanalta näyttää! :) Lisäsin sut mun linkkilistalle!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanan näköistä ! ♥
VastaaPoistaja makuista myös! :)
PoistaBlogissani on sinulle tunnustus :) Kiitos kaikista ihanista leipomuksista, joista sivuillasi saa nauttia!
VastaaPoistaKiitos kaunis, pitääpä käydä kurkkaamassa!
Poista