29. elokuuta 2012

Peltirieska


Sarjassamme supernopea aamiaisleipä ja vaihtoehto kaurapuurolle. Meillä tosiaan syödään lähes poikkeuksetta joka aamu kaurapuuroa. Aina ei jaksa sitä kaurapuuroakaan ja niinpä aiemmista perunarieskoista innostuneena kehittelin tälläisen peltirieskan, aina kun ei tuota perunaa ole saatavilla. Eli uuni päälle, ainekset kasaan, taikina pellille ja viuh, tuore leipä on valmiina alta 20 minuutissa! Helppotekoisuutensa lisäksi tähän leipään löytyy lähes aina aineksetkin valmiina kotoa. Tätä olenkin tehnyt nyt tässä useampana aamuna, kokeilkaa tekin!

Peltirieska


  • 2 1/2 dl piimää
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 25 g margariinia
Sekoita piimä, kaurahiutaleet ja suola ja nosta turpoamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Sulata rasva. Sekoita loputkin ainekset taikinaan. Levitä valmis seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla n.10 minuuttia. 

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä! Viimeksi tänä aamuna teimme tätä taas. :)

      Poista
  2. Hyvältä vaikuttaa, tätä meillä testataan viikonloppuna!

    VastaaPoista
  3. Kiva resepti, supernopeus on lapsiperheessä aina valttia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, tuntuu että viime aikoina kaikki on ollut enemmän tai vähemmän supernopeasti valmistuvaa! :D

      Poista
  4. Kiva ohje! Saatanpa kokeilla jo huomisaamuna!

    VastaaPoista
  5. Kivoja ohjeita blogi täynnä! :) Pitääkin lisätä piimä kauppalistaan ja kokeilla viikolla tätä ja paria muutakin :)

    VastaaPoista
  6. Mäkin mietin, että sopisiko maito piimän sijaan, kun meillä ei kukaan juo piimää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopiihan se. Itse laitoin maidon kanssa vähän enemmän hiutaleita ja jauhoja.

      Poista
  7. Liisa hei. Ihanaa hyvä ohje. Hyvää rieskaa.lisää tällaisia ohjeita.😊

    VastaaPoista
  8. Toimii. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista