27. elokuuta 2012

Samuelin kakku


Hups!
Kastekkakkua taas vaihteeksi. Ihana kolleegani pyysi poikansa kastejuhliin kakkuiluapua ja eihän sellaisesta kunniasta voi kieltäytyä. Toiveissa oli turkoosia, valkoista ja ruskeaa väritystä. Koska pienen Samuelin isä on kotoisin Ameriikasta, toivottiin myös, että tämä Suomi-Amerikka liitto tuotaisiin jollain tapaa esiin. Lippuviiri sai toimia sellaisena tekijänä.
Kakku oli ihan tavallinen sokerikakkupohja ja välissä iki-ihana mansikkavaahto. Koristelut suurimmaksi osaksi vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja pursotukset vispikermaa. Sattuipa kakulle kuitenki viime metreillä pieni haaveri. Olin juuri kääntynyt kaivamaan yläkaapista kuljetuslaatikkoa kakulle, kun siinä kohtaa meidän tyttäremme näki tilaisuutensa tulleen "maistaa kakkua". Niinpä hän ehti työntää pienet sormensa kakun reunapursotuksiin!! Harmikseni en ehtinyt millään korjaamaan tätä kauneusvirhettä täysin, sillä se sattui niin viime tingassa ennen kakun noutoa. Noh, onneksi Samuelin äiti oli kovin ymmärtäväinen ja kakku pääsi juhlapöytään kauneusvirheestään huolimatta. :)


ONNEA SAMUEL!

2 kommenttia:

  1. Miten ne pienet kädet ehtiikään aina... =) Niin kovin tutulle kuulostaa.

    Ihana, hieman erlainen ristiäiskakku. Tykkään!

    VastaaPoista
  2. Eksyi ihanaan blogiisi, kun etsin ohjeita hiivattomaan leipään ja google opasti ruis-puolukkalimpun äärelle. Vielä en ole sitä ehtinyt testaamaan, mutta sain juuri koko blogisi (juu, alusta loppuun :D) kahlattua läpi. Kauniita kuvia tuli monesti ihasteltua ja useampia ohjeita päätyi kirjanmerkkeihin testattavaksi. En tiedä, luinko kuitenkin huonosti, kun en huomannut tuon "iki-ihanan mansikkavaahdon" ohjetta? Joku linkki taisi olla Pullahiiren blogiin, mutta se ei toiminut. Isäni on pyytänyt 65 v. kakkuunsa ensi viikonlopuksi mansikkaista täytettä, joten jos olisi mitenkään mahdollista saada resepti, niin olisin kovin kiitollinen!

    VastaaPoista