12. kesäkuuta 2013

Skagen & Pororullat



Toinen juhliemme vakitarjottava on Skagenit ja pororullat. Skageniahan on montaa eri variaatiota, lohi-, rapu- ja katkaraputäytteet ovat suosituimmat. Meillä täytteenä on yleensä katkarapua ja ohjeen olen ominut naapurista. Pororullat niin ikään ovat olleet suosittuja tarjottavia, tällä kertaa tuunasin hieman ja laitoin väliin avokadoa, mikä sopi rulliin erinomaisesti. Skagenit ovat itkettävän helppoja tehdä. Pororullat vaativat hieman enemmän näpertämistä, mutta vaikeudesta ei voi moittia! Tässä ohjeet.

"Skagen" (n.10 hlölle)

  • 2 pss á 180g isoja pakastekatkarapuja
  • 5 rkl majoneesiä
  • 2 rkl (kevyt) creme fraichea
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • maalahden limppua tarjoiluun tms.
Sulata katkaravut kylmän veden alla ja valuta hyvin. Sekoita astiassa majoneesi ja creme fraiche. Lisää hyvin valutetut katkaravut, tilli, ruohosipuli ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Nosta n. ruokalusikallinen Skagenia pienehkölle leipäpalalle (puolitin leipäviipaleen). Koristele esim. ruohosipulisilpulla tai tillinoksilla.

Pororullat (n. 10 hlölle)

  • n.150 g kylmäsavuporoa
  • 400 g piparjuurituorejuustoa
  • 2 avokadoa
  • 5 kpl ohutta rieskaa
Silppua poronliha pieneksi 'muruksi'. Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan poronliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Viipaloi avokado. Levitä porotäytettä ja asettele muutama avokadosiivu ohuen rieskan päälle yläkulmaan. Aloita rullaaminen yläkulmasta ja rullaa tiiviiksi pötköksi. Leikkaa pötkö 4:ään osaan. Avokadon tummumisen estämiseksi voi puristaa muutaman pisaran limen tai sitruunan mehua rullien päähän.

10 kommenttia:

  1. Namnamnam, tuli näläkä. Meillä on kanssa aika perussettiä juhliin nuo skagenit ja rullat! Mä rrrrrakastan niitä. Pororulliin oon laittanut ihan kylmäsavuporoa leikkeleenä, salaattia, purjoa, yrttituorejuustoa ja sitten sitä Kipparin savujuustoa vielä. Skagen on ollut melkein sama, paitsi ranskankermaa en oo hoksannut käyttää. Avokado onkin muuten hyvä idea rulliin, sitäkin rakastan! Pittääpä kokkeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää on niin hyviä ja helppoja. Ja aina meinaavat loppua kesken! :D

      Poista
  2. Suolaiset tarjottavat ovat kyllä juhlien helmiä. Itselle on aina maistunut suolaiset paremmin. Herkkua :) Kun vain saisi syötyä tällaisia herkkuja kohtuudella, mutta kaikki tällaiset menis kyllä ääntä kohti sekunnissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta. Suolasia menee yleensä enemmän kuin makeeta. Pitääkin kunnostautua lisää tässä suolapuolella, tuntuu olevan suosittuja myös ohjeissa! :)

      Poista
  3. mitä majoneesia (minkä merkkistä) käytit noihin skageneihin? oon niin monta kertaa ostanut tavallisia majoneeseja, jotka maistuu ihan kamalalle, niin ois kiva tietää, mikä ois käyttökelpoista!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän nykyään oikeastaan vain Hellmansin majoneesiä. Plussana tietty hyvän maun lisäksi se, että käyttävät ulkokanojen munia majoneesin valmistukseen. :)

      Poista
  4. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta! Iski just nyt nälkä - jostain kumman syystä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat! Mä teen kyllä näitä joskus ihan muuten vaan, vaiks illanistujaisiin, tai omaksi naposteltavaksi. Skagen käy myös huipusti esim. juhannuspöytään lisukkeeksi! ;)

      Poista
  5. Sun kuvat on aina niin kauniita ja herkullisia!! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos suolaisista ohjeista, herkulta kuulostaa! Mukava, kun saa vaihtelua juhlien suolaisiin tarjottaviin, kun ne tosiaan on melkein aina suositumpia kuin makeat. Mitä rieskaa käytit noihin pororulliin? Levititkö porotahnaakin vain rieskan yläkulmaan vai koko rieskalle ja avokadot vain yläkulmaan? Mä täällä yritän pähkäillä hölmöyttäni kuinka ne rullat kiepautellaan ;)

    VastaaPoista