17. kesäkuuta 2013

Persikkapiiras ja mummolatunnelmia


Isosisko ja pikkuveli


Alkukuun vietimme tosiaan mummolassa Kellon Kiviniemessä ja säät suosivat. Mummolassa ollessa pitää aina hieman leipoa, sillä vieraita ja sukulaisia ramppaa yleensä edestakaisin aina ihmettelemässä etelästä saapuneita vierailijoita. Persikkapiiras on helppo ja nopea, joten sitä tein pariinkin otteeseen viikon vierailumme aikana. Persikoiden tilalla voi kesäisin käyttää esimerkiksi toreilla nyt myytäviä tuoreita aprikooseja. Näin piiraasta tulee ihanan rustiikkinen. 
Sen lisäksi, että nautimme poikkeuksellisen upeasta säästä, kävimme pikavierailulla Suomen Tivolissa. Lapset pääsivät myös veneilemään ekaa kertaa tänä kesänä. Matkalla oli hieman epäonnea, sillä pikkuveljen lakki hukkui kovassa vauhdissa mereen ja taisipa pikkumies myös hieman vilustua merimatkallamme.  Mutta kaikesta huolimatta meillä oli ihana reissu mummolaan ja syötyä ja juotua tuli taas varmaan koko kuukauden edestä. Kesäisen ja nopean persikkapiiraan ohje tässä:

Persikkapiiras

  • 1 pkt valmista pakastetaikinaa
  • 1 dl kermaa
  • 200 g mangotuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tlk persikoita
Painele takina piirakkavuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan kananmunat hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Kaada täyte piirakkataikinan päälle. Viipaloi pinnalle persikat. Paista 175 asteessa n.35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

4 kommenttia:

  1. Mukavan helppo ohje vaikkapa kesävieraiden varalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Siksi se päätyikin mummolassa käyville vieraille useamman kerran kahvipöytään. :)

      Poista
  2. En harrasta leipomista enkä kokkaamista... mutta haistelen blogissasi aina välillä ihania tunnelmia ja kauniita kuvia. Ja joskus jopa kokeilen jotain reseptiä :) ♥

    VastaaPoista