26. kesäkuuta 2013

Myöhästyneet juhannusterveiset







Unohdin ottaa mukaan kameramme lähtiessämme kotiin juhannuksen vietosta ja näinollen juhannusterkut tulevat vasta nyt. Vietimme juhannusta ystäviemme luona maalla. Meitä oli yhteensä 9 lasta ja 8 aikuista. Voin kertoa, että oli melkoinen vilske ja meininki, kun nämä lapset pistivät tuulemaan! Mutta olivatpa lapset myös hyvin toimeliaita muutenkin, sillä vanhimmat lapsista mm. leipoivat ja valmistivat koko porukalle lounasta (lähes) itsekseen! Aika kului pitkälti lasten leikkejä ja touhuja seuraten. Pihalle rakennettiin mm. vesiliuku, jonka parissa vierähti reilusti yli puoli päivää. Pässipari aitauksessaan tarjosi myös omaa hupiansa ja talon kolme kissaa ja yksi koira olivat ehdottomasti seurueen nuorimman pikkumiehen mieleen, hän kun ei aivan vielä pystynyt kaiken maailman vesiliukuihin osallistumaan.

Juhannuksen yhteydessä yksi lapsista vietti 11-vuotissyntymäpäiviään ja toivoi kakkua "jossa on edes vähän suklaata" juhannuskemuihinsa. Tekaisin tuplana hyydytetyn Mansikka-mariannekakun tällä vanhalla ohjeella ja se upposi kuin väärä raha. Juhannuksen kunniaksi jätin kaiken koristelun "luonnontilaan" eli ei mitään sokerimassoja tms. vaan vain ja ainoastaan marjoja ja tietysti myös sitä toivottua suklaata. Hyväähän se oli, kuten aina, ja parasta olivat tietysti kotimaiset mansikat!

Epäilenpä, että kovin moni ei näin kuumilla helteillä paljoa sisällä koneen ääressä oleskele, joten ei sen enempää, eikä vähempää kuin oikein ihanaa keskikesän jatkoa kaikille! Nauttikaa lomasta, helteistä ja muistakaa herkutella! ;)

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuoreilla marjoilla kakuista saa tosi näyttäviä. :)

      Poista
  2. Tosi kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Onko tuossa kuorrutteessa suklaan lisäksi myös jotakin muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Suklaan lisäksi kuorrutteessa on kermaa ja ruokalusikallinen voita. Suhteet ovat 150g leivontasuklaata, 1 dl kermaa ja 1 rkl voita. Kerma kuumennetaan (mutta ei saa kiehahtaa!) ja suklaarouhe sekoitetaan joukkoon. Kun suklaa on sulanut ja massa on tasainen, nakataan sekaan voi ja sitten kuorruttelemaan. Kannattaa antaa jäähtyä n. kädenlämpöiseksi jos kuorruttaa hyydykekakkuja.

      Poista
    2. Kiitos ohjeistuksesta, tätä kakkua pitää kyllä tehdä nyt kesän aikana. :)

      Poista
  3. Onpa taivaallisen näköinen kakku! Tätä on pakko kokeilla! Täytyy kuitenkin kysäistä että oliko sulla joku poppaskonsti millä sait suklaan noin nätisti "valumaan" reunalle? Vai oliko massaa vain juuri sopivasti että se itsestään tipahti noin hillitysti?

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen kakku! Tulee ihan vesi kielelle kuvaa katsoessa! :D

    VastaaPoista