Toinen juhliemme vakitarjottava on Skagenit ja pororullat. Skageniahan on montaa eri variaatiota, lohi-, rapu- ja katkaraputäytteet ovat suosituimmat. Meillä täytteenä on yleensä katkarapua ja ohjeen olen ominut naapurista. Pororullat niin ikään ovat olleet suosittuja tarjottavia, tällä kertaa tuunasin hieman ja laitoin väliin avokadoa, mikä sopi rulliin erinomaisesti. Skagenit ovat itkettävän helppoja tehdä. Pororullat vaativat hieman enemmän näpertämistä, mutta vaikeudesta ei voi moittia! Tässä ohjeet.
"Skagen" (n.10 hlölle)
- 2 pss á 180g isoja pakastekatkarapuja
- 5 rkl majoneesiä
- 2 rkl (kevyt) creme fraichea
- tilliä
- ruohosipulia
- n. 1/2 sitruunan mehu
- maalahden limppua tarjoiluun tms.
Pororullat (n. 10 hlölle)
- n.150 g kylmäsavuporoa
- 400 g piparjuurituorejuustoa
- 2 avokadoa
- 5 kpl ohutta rieskaa
Namnamnam, tuli näläkä. Meillä on kanssa aika perussettiä juhliin nuo skagenit ja rullat! Mä rrrrrakastan niitä. Pororulliin oon laittanut ihan kylmäsavuporoa leikkeleenä, salaattia, purjoa, yrttituorejuustoa ja sitten sitä Kipparin savujuustoa vielä. Skagen on ollut melkein sama, paitsi ranskankermaa en oo hoksannut käyttää. Avokado onkin muuten hyvä idea rulliin, sitäkin rakastan! Pittääpä kokkeilla :)
VastaaPoistaJoo, nää on niin hyviä ja helppoja. Ja aina meinaavat loppua kesken! :D
PoistaSuolaiset tarjottavat ovat kyllä juhlien helmiä. Itselle on aina maistunut suolaiset paremmin. Herkkua :) Kun vain saisi syötyä tällaisia herkkuja kohtuudella, mutta kaikki tällaiset menis kyllä ääntä kohti sekunnissa.
VastaaPoistaTuo on totta. Suolasia menee yleensä enemmän kuin makeeta. Pitääkin kunnostautua lisää tässä suolapuolella, tuntuu olevan suosittuja myös ohjeissa! :)
Poistamitä majoneesia (minkä merkkistä) käytit noihin skageneihin? oon niin monta kertaa ostanut tavallisia majoneeseja, jotka maistuu ihan kamalalle, niin ois kiva tietää, mikä ois käyttökelpoista!:D
VastaaPoistaKäytän nykyään oikeastaan vain Hellmansin majoneesiä. Plussana tietty hyvän maun lisäksi se, että käyttävät ulkokanojen munia majoneesin valmistukseen. :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa niin herkulliselta! Iski just nyt nälkä - jostain kumman syystä... ;)
VastaaPoistaNämä ovat! Mä teen kyllä näitä joskus ihan muuten vaan, vaiks illanistujaisiin, tai omaksi naposteltavaksi. Skagen käy myös huipusti esim. juhannuspöytään lisukkeeksi! ;)
PoistaSun kuvat on aina niin kauniita ja herkullisia!! :)
VastaaPoistaKiitos suolaisista ohjeista, herkulta kuulostaa! Mukava, kun saa vaihtelua juhlien suolaisiin tarjottaviin, kun ne tosiaan on melkein aina suositumpia kuin makeat. Mitä rieskaa käytit noihin pororulliin? Levititkö porotahnaakin vain rieskan yläkulmaan vai koko rieskalle ja avokadot vain yläkulmaan? Mä täällä yritän pähkäillä hölmöyttäni kuinka ne rullat kiepautellaan ;)
VastaaPoista