14. kesäkuuta 2013

Pekaanipiiras mökkiviemisiksi








Kirjoittelin aiemmin, että vietimme pari yötä ystävämme mökillä toukokuun lopussa. Olimme siellä tyttöporukalla, siis minä, meidän pikkulikka ja emäntä oman samanikäisen pirpanansa kanssa. Tein sinne kaura-mustikkamuffinseja ja toinen mökkivieminen oli tämä pekaanipiiras. Tämä piirakkahan ei ole ulkonäöllisesti mikään kaunotar. Mutta sen minkä tämä 'rumilus' häviää ulkonäössä, voittaakin se suvereenisti maussa! Olen muinakin kesinä kertonut, että mökillä ollessa suosin monesti valmistaikinaa, jota saa kaupan pakastealtaasta. Voihan toki taikinan tehdä itsekin, mutta joskus (ja varsinkin mökillä) on kiva hieman oikoa ja ottaa rennommin. Piiras on muutoin todella helppo tehdä ja suosittelen tätä kaikille pähkinän ystäville. Tämä on myös ehkä hieman aikuisempaan makuun, joten se on oiva iltakahvien kaveri. ;)

Pekaanipiiras (n.24cm vuokaan)

  • Pohja valmistaikina pakastealtaasta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl voisulaa
  • 2 rkl viskiä, tummaa rommia tms.
  • ripaus suolaa
  • 170 g pekaanipäkinöitä
Painele valmistaikina voidellun vuoan pohjalle. Painele haarukalla muutama reikä pohjaan. Sulata voi. Vatkaa tehokkaasti kananmunat, siirappi, sokeri, voisula, suolaripaus ja viski kulhossa. Laita puolet pekaanipähkinöistä taikinan päälle. Kaada täyte pähkinöiden päälle ja asettele lopuksi loput pähkinät piirakan pinnalle. Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa n.40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt. Jos näyttää siltä, että pinta tummuu liikaa, voi sen peittää loppupaiston ajaksi foliolla. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Kylkeen sopii kermavaahto ja marjat.


2 kommenttia:

  1. Pekaanipähkinä on ihan mun suosikki, piiras näyttää todella herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Juhannuksen kunniaksi kahvin kanssa pekaanipiiras ja täytyy sanoa, että kruunaa kaiken, ihana makuelämys, kiitos ohjeesta:)
    - Anuliini

    VastaaPoista