28. toukokuuta 2010

Kakkujen kimppuun!

Tämä oli ihan ensimmäinen kakkuni, minkä tein kun innostuin kakuista ja koristelusta tämän vuoden huhtikuussa. Voi pojat, kun tätäkin väsättiin pitkään! Kakku meni loppujen lopuksi Haminaan appivanhemmille tulijaisiksi.
Ihan ensimmäisiä blogeja, josta hain paljon inspiraatiota ja apuja nimenomaan kakkuihin oli Kinuskikissan blogi. Kun aloin leipomaan kakkua, tein pohjan Kinuksikissan mehevän suklaakakkupohja-ohjeen mukaan. Pohja oli tosiaan hieman hankala hallittava ja mureni helposti, mutta maku oli erittäin hyvä. Suklaisen pohjan valitsin myös siksi, että appivanhemmista toinen on sille erityisen perso. Täyte oli Glorian Ruoka & Viini -lehdessä olevan suklaakakun vadelma-mascarponejuusto täyte, jota hieman muokkasin.

Koristelut. Aivan, NE koristelut. Tutustuin ekaa kertaa elämässäni sokerimassaan, sillä toinen aloittelijan vaihtoehto olisi ollut marsipaani, enkä pidä sen mausta. Muutamana iltana otin asiakseni muovailla ruusuja ja muita kukkia tästä sokerimassasta. Se oli loppujen lopuksi yllättävän helppoa. Minulla oli kolmea eriväristä valmista sokerimassapötköä, joista sitten tein kukkia. Myös koko kakku on päällystetty sokerimassalla ja sen kauliminen tasaiseksi ja tarpeeksi ohueksi olikin se koko projektin vaikein osuus! Sain sokerimassan levitettyä kakun päälle vasta noin kuudennella yrittämällä ja silloinkin se hieman repesi helmasta. Siksi tuo ruskea kaistale tuolla reunassa, peittämässä siis kauneusvirhettä. Sokerimassa vaatii myös ns. sokerikreemin allensa, ettei massa itsessään ala sulamaan ajan kanssa. Käsittääkseni myös kerma käy, jos kakkua ei meinaa seisottaa pitkään. Lopuksi asettelin päälle kukkaset, sokerihelmet ja spritsasin suklaalla kiehkuroita päälle. Kakun helmaa koristaa niin ikään sokerimassasta pyöritetyt pallot. Valmis kakku oli kyllä hyvää ja maku ehdottomasti vain parani ajan kanssa. Vaikeuksien kautta voittoon sanoisin.4 kommenttia:

  1. Tämä on ehkä se maailman kaunein kaakku :) <3 t. sannasisko

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku! Värit kohdillaan ja kauneusvirhettä ei olisi edes arvannut olevan, ellet olisi paljastanut :)

    VastaaPoista