27. toukokuuta 2010

Alkukesän raparperit ja mansikat

Sain aimo annoksen tuoreita tämän kesän raparperin varsia kun kyläilimme taannoin Sahalahdella. Sehän tarkoitti sitä, että se oli leivonnan paikka. Olen tainnut tehdä raparperipiirakkaa viimeksi noin kymmenen vuotta sitten lukioaikoina ja nyt tutkiskelinkin innokkaana netistä raparperipiirakan ohjeita. Halusin lisätä ohjeeseen myös kotimaisia mansikoita, niitä kun on joissain kaupoissa jo tarjolla. Kun olin aikani nettiä selaillut, päädyin tähän ohjeeseen. Tietysti ohjetta piti hieman muokata, tein ohjeen siis puolikkaana vuokaan ja vähensin sokerin määrää melkein kolmanneksen. Lisäilin tietysti mansikoita sekaan. Huomasin myös, että ohjeessa mainittu 1/3 muruseosta, joka laitetaan piirakan päälle viimeiseksi, oli ainakin minun makuuni hieman liikaa. Myös raparperiä olisi saanut olla hieman enemmän. Muutoin piirakkaohje oli aivan loistava ja suosittelen sitä kaikille, jotka vähääkään raparperistä pitää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti