14. elokuuta 2010

Pähkinäinen suklaamoussekakku




Kävimme Munkkiniemessä pienellä kävelylenkillä perheen voimin ja pysähdyimme jäätelölle. Sain jäätelöannoksessa aivan ihanaa Hasselpähkinäkastiketta ja syötyäni kävin vielä tiedustelemassa kuka kyseistä kastiketta valmistaa. Aikani netistä etsittyäni löysin kastikkeen toimittajan mutta ikäväkseni jouduin toteamaan, että soosit ovat vain alan ammattilaisille, eikä ollenkaan yksityishenkilöille. Harmi, sillä olin ehtinyt mielessäni jo maalailla vaikka minkälaista käyttöä herkkukastikkeelle. Tuo hasselpähkinän maku jäi kuitenkin niin vahvasti mieleen, että se piti saada purettua ja näin syntyi tämä herkullinen moussekakku. :) Tässä ohje, jonka tein 15 cm vuokaan joka oli vuorattu reunakalvolla:

Pohja

  • yksi pötkö dominokeksejä
  • 25 g voita

Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja yhdistä aineet. Taputa tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Nosta jääkaappiin moussen valmistuksen ajaksi.

Mousse

  • 3 liivatetta
  • 140 g Hasselpähkinäsuklaata (levyllinen Lindt Noisette)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • sokeria
  • tilkka (pari ruokalusikallista) kuumaa kaakaota

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Yhdistä suklaa hyvin sekoittaen tuorejuustoon. Valmista kuuma kaakao, johon lisäät lionneet liivatteet, sekoita seos hyvin.
Valuta kaakao ohuena nauhana suklaatuorejuustoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele kerma suklaatuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada mousse vuokaan keksimurun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Koristelin kakun pikaisesti suklaarouheella johon upotin sokerimassasta tehtyjä lehtiä ja ruusun (joka vähän mureni). Suosittelen myös kaikille hyydykekakkujen tekijöille reunakalvon käyttöä, sillä kakun reunasta saa lähes poikkeuksetta sillä tavoin todella siistin ja kakusta voi tehdä myös korkeamman, jolloin se näyttää paremmalle. Hasselpähkinän himo tyydytetty, toistaiseksi. :)

8 kommenttia:

  1. Ihanaa! On kyllä kaunis ja ei kyllä kakku voisin kovin paljon herkullisemmalta enää kuullostaa ;) Osaat myös kuvata ihan mahtavasti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Tämä oli kyllä onnistunut kokeilu, ihan lonkalta tämän väsäsin ja ihan itsekkin yllätyin kuinka maukas tästä tuli. Ja tätähän on helppo soveltaa omien mieltymysten mukaan kun vaihtaa vaan suklaan tai kokeilee vaikka jonkun liköörin kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja näyttää herkulta!! =)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja reseptejä sulla täällä! Linkitin sinut, toivottavasti on ok :)

    VastaaPoista
  5. Ihana tämäkin!
    Kurkkaappas blogiini, siellä on sinulle jotain...

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvän makuiselta kakulta! Reunakalvon käyttöä minäkin suosin, reunoista saa siistin näköiset.

    VastaaPoista
  7. Uskomattoman kauniin ja herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista