2. elokuuta 2010

Dumlemuffinssit




Pikkusisko toi Ruotsista tullessaan aivan ihastuttavia muffinssivuokia, joita piti heti päästä kokeilemaan. Kaupassa mukaan tarttui Dumle-nappirullia ja siittäpä se idea sitten lähtikin. Resepti on helppo ja muffinssit olivat aivan superhyviä! En tiedä johtuiko paksuista muffinssivuoista vai mistä, mutta muffinssit säilyivät monta päivää mehevinä ja hyvinä. Tässä ohje, josta tulee n. 12 kpl:

  • 125 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl maitoa
  • Dumle karkkeja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lopuksi kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Täytä tukevat muffinsivuoat puolilleen. Paina sen jälkeen keskelle Dumle-karkki. Lisää vielä pieni nokare taikinaa, jotta karkki peittyy. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Minä käytin Dumle-nappirullia mutta myös Dumlet, joita myydään pusseissa sopivat varmasti aivan loistavasti. Muffinssien päälle laitoin purkkikamaa. Kaapista löytyi avaamaton minun viime syksynä New Yorkista roudaamani Cream Cheese Frosting-purnukka. Käytin sitä koristeluun punaherukkaterttujen kera. Muffinssit olivat kyllä niin hyviä, että olisivat menneet ilmankin kuorrutetta. Omasta mielestäni nämä olivat parhaimmillaan seuraavana päivänä ja jääkaappikylmänä.

4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, ihania herkkuja!! Ihan vesi herahti kielelle näistä muffineista! :)

    VastaaPoista
  2. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi...voi taivas kuinka kauniita kuvia otat. Kuinka monesti olenkaan haaveillut hyvistä kuvista kakkujeni kohdalla...sillä olisi niin suuri merkitys. Ihanalta vaikuttavat nämä sinun dumple-muffinssit ja kylläpä siskosi on ollut taitava ostaessaan muffinssivuokia.

    VastaaPoista
  3. Ai, kun näyttää hyvälle! Onnea myös perheenlisäyksen johdosta! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. :) Jos muffinssivuoat kiinnostaa ja on asiaa vaikkapa Tukholmaan niin täältä löytyy ko. vuokia ja vähän muutakin kivaa.

    http://www.ahlens.se/heminredning/aktuellt_sortiment/kok/index.html

    VastaaPoista