7. heinäkuuta 2010

Tryffelikakku

Tiedetään, tiedetään. Suklaa on enemmänkin sellainen talven juttu (ainakin omasta mielestä), mutta en vaan voinut vastustaa kiusausta kun ostin uuden ruotsalaisen "Hembakat"-lehden ja se oli pullollaan mutakakkujen ohjeita. Lehti oli muutenkin aika herkullinen, suosittelen lämpimästi! Aluksi ajattelin tekeväni ns. kladdkakan eli mutakakun mutta sitten se vaihtui päässä suklaakakuksi ja lopuksi halusin vielä kokeilla suklaakuorutteen eli suklaaganachen tekemistä kakun päälle.
Pohdiskelin myös pitkään teenkö täytteellisen kakun vai en ja päädyin olemaan tekemättä. Ganachen päälle halusin kumminkin jotkut sievät yksinkertaiset koristeet ja niinpä spritsailin pari kiehkuraa valkosuklaasta ja lisäilin pari jämäkoristetta, jotka ovat tehty sokerimassasta ja sävytetty tomuvärillä.

Syy siihen, miksi kakun nimi on Tryffelikakku, on se että käytin kakkuun pussillisen Brunebergin tryffeleitä. Lisäsin sekaan toki myös Brunbergin tummaa suklaata. Yhteensä reilut 200g suklaata siis + kuorrutteen 150g suklaata tekevät kakusta todella suklaisen ja tuhdin. Ohjeen otin loppujen lopuksi täältä, mutta paistoin kakkua hieman pienemmässä vuoassa, sillä halusin siittä vähän korkeamman. Suklaakuorrutteen teko oli mielestäni helppoa ja se onnistui hyvin. Tiedän, että se saattaa olla hankalaakin. Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan, oli se, että kakku hieman viettää keskelle. Ja koska kyseessä ei ollut täytekakku, en saanut "korjattua" kakun pinnasta niin tasaista kuin haluaisin vaan siihen tuli kuoppa kakun jäähdyttyä. Kuopan pystyy näkemään selvästi kuvista. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut makustua jääkaapissa yön yli.

Yritin saada vähän kesäisempiä kuvia ja kun kävin koiran kanssa lenkillä poimin muutaman kedon kukkasen kattaukseen. Lisäksi takapihan ruusut pudottavat terälehtiään, joten kävin poimimassa niitäkin mukaan. Kesä on muuten oivaa aikaa käyttää luonnonkukkia kattauksissa, kunhan vaan laittaa mielikuvitusta peliin, aivan kuten leipomisessakin!

6 kommenttia:

 1. Kiitos vierailusta blogissani!

  Tosi herkullisen näköinen kakku. Ihania muistakin leipomuksia sekä silmään pistävän kaniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tämä oli myös erittäin herkullinen, vaikka aluksi epäilin sen olevan liian suklainen mutta eipäs ollutkaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan suklaisen näköinen! Mun mielestä suklaa sopii kaikkiin vuodenaikoihin, päiviin ja mihin vain1 Se on niin herkkua... :)
  Kaunis koristelu!

  Terkuin Sumi

  VastaaPoista
 4. Ooh, ihanan näköinen ja varmasti herkullinen!!!

  VastaaPoista
 5. Järkyttävän kaunis kakku ja varmasti ihan yhtä maukaskin -jos vain tuollaisen raaskii leikata.

  VastaaPoista