Eihän sydänkesä ole mitään ilman rehellistä mansikkakakkua! Kotimaiset mansikat ovat nyt kypsyneet ja minä olen kantanut niitä kotiin laatikkotolkulla. Yleensä ne tulee popsittua sellaisenaan, koiran kanssa kahdestaan vedetään mansikoita niin että napa rutisee. (Kyllä, meidän neidin suurinta herkkua) Myös moni kakkubloggaaja on tehnyt mansikkakakkua viime aikoina ja eihän sitä voinut itse jäädä tämän "trendin" ulkopuolelle. :)
Nämä pienimuotoiset helteet tekivät kakun valmistamisesta melkoisen haasteen. Tai sanotaanko, että kerman kanssa sai olla tarkkana. En viitsinyt alkaa tekemään mitään isoa kakkua, sillä ruokakuntamme on niin pieni. Tämä kakku on siis tehty 16cm vuokaan ja siihen meni 2 kananmunaa. Väleihin laitoin vispikermaa höystettynä sitruunarahkalla ja hyppysellisellä sokeria, sekä tietysti mahdollisimman paljon pilkottuja mansikoita. Pursotuskerma on Flora Vispiä, joka on saanut paljon moitteita viime aikoina. Minulla se toimi kuitenkin tällä kertaa suhteellisen hyvin, helteestä huolimatta. Tukevoitin pursotuskermaa kuitenkin lisäämällä sekaan hieman maitorahkaa ja täytyy sanoa, että pidin tästä koostumuksesta. Reunoille ripottelin vielä vielä vähän Wiener Nougat Crushia ja voilá, pieni kesäinen mansikkakakku on valmis!
Voi miten nätti pieni söpö kakku! Muruset kermareunoilla ovat piste iin päällä!
VastaaPoista