11. helmikuuta 2014

Peanut Butter Cups


Tänä vuonna olen ystävänpäivän töissä, joten juhlistan tätä ajankohtaa sitten työkavereiden kanssa, mikä ei sinänsä ole pöllömpää. Työkavereista puheen ollen  - viime marraskuussa yksi työkaverini pyysi minua tuomaan New Yorkista Peanut Butter Cupseja ja samalla reissulla ostin pussin itsellenikin, olihan niitä(kin) kokeiltava. Arvata saattaa, että tykästyin näihin suolasen makeisiin pieniin suklaakuppeihin. Onnekseni näitä on helppo tehdä myös itse! Aineksiakin näihin menee todella vähän, joten vaikeudesta ei voi moittia. Se asia täytyy kuitenkin myöntää, että koska olen kärsimätön kaveri, en jaksa mitään suklaan temperointia tms., joten tämä on todella ohje, joka on "made for dummies"!  Ystävänpäivän kunniaksi tein nämä namit sydämen muotoisiin silikonimuotteihin, mutta oikeammin nämä tehtäisiin esim. pieniin foliokuppeihin. Ohjeella tulee n.20-25 kpl, riippuen tiestysti kuppien/muottien koosta.

Peanut Butter Cups

 • 250 g suklaata
 • 1 dl maapähkinävoita
 • 3/4 dl tomusokeria

Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Suklaata ei kannata lämmittää liian kuumaksi vaan niin, että se juuri ja juuri sulaa. Kaada sen jälkeen suklaa esim. minigrip pussiin. Sekoita tomusokeri ja maapähkinävoi. Massasta tulee kiinteää ja käsillä muoltoitavaa. Leikkaa minigrip-pussin kulma auki ja pursota suklaata muottiin/kuppiin niin, että siittä täyttyy n. 1/3. Muotteja/kuppeja kannattaa hieman koputella pöytään, niin että suklaa levittyy tasaisesti ja jottei suklaaseen jää ilmakuplia. Pyöritä tämän jälkeen maapähkinämassasta pienet pallerot ja aseta kuppeihin suklaan päälle. Pursottele tämän jälkeen päälle loput suklaat ja muista jälleen koputella varovasti muotteja pöytään, jotta suklaata tulee joka puolelle. Anna jäähtyä kylmässä ennen nauttimista.Herkullista Ystävänpäivää, Ystävät! 


7 kommenttia:

 1. Ihanat namit! Hyvää ystävänpäivää sinullekin, Suhmura!

  t.Anna H.

  VastaaPoista
 2. Voisikohan muotteina käyttää sellaista jääpala- silikonimuottia, jossa olisi tarkoitus tehdä jääpaloja? Vai jämähtääköhän ne siihen kiinni, ettei niitä saa pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Uskoisin, että silikoniset jääpalamuotitkin käy, jos muotti on pehmeä ja saat ne painettua ns. nurinkurin, että saat suklaat irti. :)

   Poista
 3. Nam, nämä ovat kyllä ihanan näköisiä ja kuulostaa todella yksinkertaisilta. Hyvää ystävänpäivää sinullekin! (:

  VastaaPoista
 4. Arvaa mitä mulla on jääkaapissa odottelemassa iltaa.. ;) Kiitos helposta ja hyvästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Oon täysin addiktoitunut Reesesin peanutbutter cupseihin myöskin, ja oon pitkään miettinyt, että ei varmasti olis vaikeita tehdä itse..Pakko kyllä laittaa kokeiluun hetimiten!

  VastaaPoista