Olen paistanut tällä viikolla jo kahdesti lettuja, sillä ne tuntuvat olevan lastemme suurta herkkua. Tänään tyttäremme pyysi taas lettuja ja kyllähän äidin velvollisuuksiin kuuluu täyttää nämä
Mielestäni hyvässä lettutaikinassa on tärkeää käyttää oikeaa voita, sekä taikinaan, että paistamiseen. Tämän lisäksi taikinassa pitää olla hyvä suola sokerin lisäksi. Yleensä myös ripottelen lettujen päälle hieman sokeria heti paistamisen jälkeen. Nämä tavat olen oppinut mummoltani, joka tekee mielestäni edelleen, 78-vuotiaana, maailman parhaat letut. Tällä ohjeella paistelet lettuja pienen pinon ja meillä ne katosivat heti parempiin suihin. Jos syöjiä on useita, kannattaa taikina tuplata.
Lasten letut
- 3 1/2 dl piimää
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl sulaa voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Piimälettuja onkin ehdottomasti kokeiltava, aivan uusi tuttavuus!!! :) Sun kuvat on aina niin kauniita ♥
VastaaPoistaKoikeilkaa ihmeessä, ovat hyviä! Ja kiitoksia, mulla nyt vaan sattuu olemaan niin hyvät mallit! ;)
PoistaNam, letut ovat aina ihania, mutta niiden paistaminen...ei ihan mun juttu. :D
VastaaPoista