Tammikuu hujahti ohi niin vauhdilla, etten ehtinyt leipomaan oikeastaan ollenkaan. Alkukuun olin vielä sairauslomalla joulukuisesta leikkauksesta. Puolessa välissä kuuta vietimme mieheni kanssa yhteistä (!!) talvilomaa ja siihen sisältyi mm. minimatka Tukholmaan ja sukulointia Pohjois-Suomessa. Lisäksi minulla oli kaksi vähän pidempää työkeikkaa ja tämän päätteeksi sain loppukuusta jonkun ihanan flunssan ja siinäpä se tammikuu olikin sitten taputeltuna.
Kun tämä flunssa, jota siis edelleen poden, kaatoi minut sänkyyn, näin tilaisuuteni tulleen. Taikinakipot ja jauhot olivat olleet aivan liian kauan joutilaana kaapissa, joten flunssan hoito vaatimalla vaati pientä leivontasessiota. Tähän tuli vielä oikein sopivasti Hesarin nettisivuilla julkaistu Brookie-ohje, joten inspiraatiota ei tarvinut edes hakea.
Tästä Brookiesta täytyy sen verran sanoa, että en käsitä, miten en ole kuullut aiemmin ko. leivonnaisesta. Brownien ja cookien yhdistelmähän on suorastaan aivan nerokas! Hesarin Kiusauksessa-blogin ohje on varmasti hyvä, mutta kuten aina, minun täytyy vähän kokeilla omiani.
Eniten ehkä innostun tämän leivoksen koostumuksesta, sillä lopputulos muistutti koostumukseltaan erehdyttävästi joitain niitä herkkuja, mitä olen New Yorkissa ollessani nauttinut. Jotenkin ne amerikkalaiset leivokset ovat aina niin ihanan tahmeita ja suussa sulavan kosteita. Tämä on juuri sellainen.
Ohje on tehty n.20x30 cm suorakaiteen muotoiseen "lasagnevuokaan". Saattaa myös tuntua, että ohjeessa on monta vaihetta ja paljon aineksia, mutta älä pelkää, tämä on helppoa kuin heinän teko!
Brookies
Brownie-taikina
- 150 g margariinia
- 150 g tummaa suklaata
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1/2 tl suolaa
Cookies-taikina
- 125 g margariinia
- 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 150 g rouhittua tummaa suklaata, daim-rakeita tai smarties-karkkeja
Paista koko komeus uunissa keskitasolla 175 asteessa n.35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmässä, ennenkuin leikkaat annospaloiksi.
Nam tosi hyvän näkösiä!
VastaaPoistaMun blogissa on toisenlainen Brookies resepti, kannattaa käydä kattomassa! :)
cookingwithmarion.blogspot.com
Tuollainen keksiversiokin vois olla aika hauska! Kiva blogi sinulla! :)
Poistaoi että, nam! Näitä on ehkä ihan pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa! Nämä menivät myös lapsille, kuin kuumille kiville ja niin ei todellakaan käy usein! :D
Poistaeiii miksi julkaisit tämän just kun herkuton kuukausi alkoi....... D:
VastaaPoista:D :D Mulla piti olla tammikuu herkuton, mutta eihän siittä mitään tullut kaiken lomailun ja sairastelun keskellä! Ehkä tässä kuussa uudestaan, öhöm, kunhan tää on ensin syöty!
PoistaNam, näyttää herkulliselta! Itsellänikin on brownie kausi menossa, ne ovat niin ihania, kannattaa kurkata minunkin blogiini. ;)
VastaaPoistaberries-and-meringues.blogspot.fi
Ja kivoja brownieseja olitkin tehnyt! :)
PoistaMietinkin jo aiemmin, että nämä ovat ehdottomasti seuraava kokeiltava juttu. Reseptisikin siis mitä ilmeisimmin loistava. Jos brookieseihin saisi vielä yhdistettyä juustokakun jollain tavalla, olisin löytänyt ehkä täydellisen leivonnaisen… :D (Hmm, voisikohan brownie-osuuteen ujuttaa Philadelphia-raitoja…?)
VastaaPoistaHei, ei ollenkaan hassumpi idea! Cheesecake Brownie Barsseja oonkin tehnyt aiemmin blogissa, niin jos siihen tekisi tuon Cookie crustin, hmmmm...? ;)
PoistaMikä malli tän blogin mallin nimi muuten on? Tosi kiva ulkoasu. :)
VastaaPoistaTää on ihan yksinkertainen valkoinen pohja ja oon sit vähän väreillä säädellyt. Kiva, että tykkäät ulkoasusta, itseäni tää alkaa jo vähän kyllästyttämään ja suunnittelen jo uutta pohjaa. :)
PoistaMietin siis että onko sulla blogin mallina esim. Simple, Watermark, Picture Window? :) Vai ootko tehny tän koko taustan itse, niiku esim. Paintilla?
PoistaHei! Aivan ihania ohjeita jakelet! Sinulla on myös kauniita vuokia.
VastaaPoistaOlen ihastunut mm. pilkullisiin. Mistä niitä voi ostaa vai saakohan enää?
Heippa! Vuoat olen saanut Sisustuskauppa Coloresta! Sinne löydät tuolta sivun vasemmalla puolella olevasta kuvakkeesta. :)
PoistaOi, onpas herkulliselta vaikuttava resepti! :)
VastaaPoistaKuulostaapa kivalat...pakko kokeilla. Browneihin voikin yhdistää vaikka mitään.
VastaaPoista