24. marraskuuta 2013

Pehmeä aamiaispirtelö

Aamiaishommelit ovat olleet Alpron kampanjana blogeissa pitkin vuotta. Olen viimeisimpien joukossa mukana kehittelemässä jotain herkullista aamupalaa näistä Alpron Mild & Creamy soijajogurteista. Viime viikolla aamiaisohjeen laittoi jakoon Kotona, keittiössä ja puutarhassa ja ensi viikolla kokeillaan Punavuori Gourmet -blogin reseptiä.

Minun täytyy tunnustaa, että meillä syödään lähes poikkeuksetta joka aamu kaurapuuroa (Jouluna sentään keitän riisipuurot!).
Jos saamme yöpyviä vieraita tai on jokin erityisviikonloppu, niin silloin katamme pöytään vähän parempaa. Tämä "parempi" aamiainen koostuu yleensä itsetehdyistä sämpylöistä tai rieskasta ja loput onkin sitten hyvin miehisiä  tavanomaisia aineksia, kuten kananmunia tai pekonia. On siis lienee sanomattakin selvää, että nämä herkkuaamiaiset eivät ole meillä kovin terveellisiä! 

Joten terveellisyys, herkullisuuden lisäksi, oli tässä kohtaa päällimmäisenä mielessäni, kun lähdin kehittelemään ohjetta. Kun bongasin mieheni työmatkaltaan tuoman smoothie-ohjeen jääkaapin ovesta, lähdin jatkojalostamaan reseptiä. Lopulta päädyin sekoittelemaan blenderiin vähän kaikkea ja lopputulos olikin oikein hyvä, ja mikä parasta: terveellinen! 
Joten tadaa: tässäpä teille pehmeän ja ääreist terveellisen aamiaispirtelön ohje, josta riittää juotavaa neljälle henkilölle!

Pehmeä aamiaispirtelö
  • 2 päärynää
  • 1 banaani
  • 1 avokado
  • 3-4 limen mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • n. 1 dl jääkylmää vettä
  • 2 dl Alpro Mild & Creamy Maustamaton
Kuori banaani ja avokado. Pilko hedelmät blenderiin. Raasta sekään kuorittu inkivääri. Purista limeistä mehu ja kaada sekään vesi. Lisää lopuksi soijajogurtti. Surauta pehmeäksi pirtelöksi ja nauti heti.



3 kommenttia:

  1. Hurjan väristä, mutta varmasti herkullista, pitääpä kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, avokado antaa tuollaisen hauskan värin! ;)

      Poista
  2. Oi tämä menee aamusmoothie kokeiluun!! Kiitos!! :)

    VastaaPoista