26. toukokuuta 2013

Pikku Seilorin juhlat!


Meidän pikku-ukko täytti viikolla vuoden ja eilen juhlimme perheen ja ystävien kesken tätä tärkeää merkkipäivää. Isosiskon 1-vuotisjuhlat olivat aikoinaan melko vaatimattommat, sillä isä oli silloin työmatkalla. Nyt kun tiesimme, että olemme molemmat kotona, halusin nähdä juhlien eteen hieman enemmän vaivaa. Syntymäpäivien teema oli helppo päättä. Tiesin heti, että meillä on seilori-teema, sillä se on ihanan klassinen mutta silti sopivan lapsekas pienelle miehelle. Huomasin, että on jotenkin helpompi keksiä syntymäpäiväteemoja pojille kuin tytöille. Nyt kun minulla on vielä jotain sanomista näihin kemuihin, öhöm, niin suosin ajattomia ja yksinkertaisia teemoja. Mutta eiköhän sekin päivä tule, jolloin  lapset päättävät itse teeman, jolloin se on milloin Spiderman tai Prinsessa Ruusunen. Isosiskohan jo ilmoitti, että haluaa omille 3-vuotis syntymäpäiville linnakakun toukokuussa, jepjep. ;)

Pienen seilorin kakku oli myös selvillä hyvin nopeasti. Liukuvärjätty yksinkertainen korkeahko pohja ja pieni purjevene koristeeksi. Kakun lisäksi tein yksinkertaisia ankkurikeksejä tukemaan teemaa. Loput tarjoilusta olivat periaatteella "nopeaa ja yksinkertaista" ja sellaista, mitä pystyi tekemään mahdollisimman kätevästi etukäteen. Synttärimenu oli seuraavanlainen:

  • Purjevene-kakku mansikkatäytteellä
  • Ankkuripiparit
  • Raparperi-valkosuklaa uunijuustokakku
  • Sitruuna-vaniljamuffinssit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla
  • Cake popsit suklaalla ja valkosuklaalla
  • Tomaatti-Mozzarella pastasalaatti yrttiöljyn kera
  • Skagen maalahdenlimpulla
  • Avokadolla ja porolla täytetyt piparjuurirullat
Juhlat olivat juuri sopivan kokoiset ja iloinen päivänsankari ei kiukutellut kertaakaan koko päivänä. Kun isosisko aikoinaan sai 1-vuotiskakkuaan, sylki tyttö kakun suustaan. Eilen tilanne oli päinvastainen, sillä pikkuveli puolestaan piti kaikesta tarjottavasta todella paljon ja istui juhlapöydän ääressä reippaasti toista tuntia syöden kaikkea hyvällä ruokahalulla. Ruokailun jälkeen avattiin lahjat ja niillä leikkiessä menikin rattoisasti loppuilta. Kiitos vielä kaikille vieraille, te teitte juhlistamme onnistuneet!

15 kommenttia:

  1. Ihania kuvia & herkullinen menu. :) Söpö paita muuten tytölläsi. ;)) Onnea täältäkin päin pienelle seilorille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Joo, tytöllämme oli tuollainen seilorihenkinen paita ja ihana punainen vekkihame, mutta se lensi kyllä nopeasti päältä, kun hänellä on vähän tämmöistä rymyämistaipumusta. Pieni Ronja Ryövärintytär. ;)

      Poista
  2. Kivan näköiset kestit! :) Onnea vielä pikku-ukolle!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja herkkuja! Mistä olet ostanut tuoreita karhunvatukoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä mukavat kestit. :) Karhunvatukoita löysin ihan meidän paikallisesta Citymarketista.

      Poista
  4. Ihanan oloiset juhlat :) Tarjoilut vaikuttaa tosi herkullisilta, olisikohan mahdollista saada postausta ohjeineen esim pororullista ja ruokaisasta salaatista? Kiinnostaisi kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihania kuvia!! Teillä on ollut upeat juhlat, ja niin paljon kivoja yksityiskohtia!! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan raikas ja kivasti toteutettu teema! Kiitos kivoista vinkeistä! :)

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia! Mistä olet muuten ostanut noiden ankkurikeksien muotin?

    VastaaPoista
  8. Ihanan oloiset ja näköiset juhlat! Täälläkin lähestyy 1v juhlat ja minäkin toivoisin postausta noista suolaisista tarjoiluista :) Onnistuisikohan?

    VastaaPoista
  9. Oman 1-vuotiaan pikkumiehemme juhlat ovat ihan kohta, ja tarjoilusi oman pikkuisesi juhliin kuulostaa täydelliseltä. Myös minä kaipailisin suolaisten tarjoilujen reseptejä. Lisäksi raparperi-juustokakun ohje olisi kiva saada. :)

    VastaaPoista
  10. Hei kaikki! Nyt on tullut sen verran kyselyitä juhlien suolaisista ohjeista, että lupaan postata ne piakkoin blogiin (kunhan päästään takaisin arkeen lomamatkalta!) Ja tuon ankkurikeksimuotin nappasin mukaani confetista. :)

    VastaaPoista
  11. Tosi kivan näköiset juhlat ja herkulliset tarjoilut :)
    Mistä nuo raidalliset servetit on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anu! Servetit on mies kiikuttanut jostain New Yorkista, joten en osaa kyllä tässä asiassa enempää auttaa!

      Poista