9. toukokuuta 2013

SateenkaarikakkuHei vaan vihdoin! Olenko jo kertonut kuinka innoissani olen siittä, että tulee kesä? Puut alkaa vihertämään ja ulkona voi olla ilman takkia - IHANAA!
Matka Australian Sydneyyn on takanapäin ja olihan se antoisa reissu. Nyt olen jo kuitenkin täysin keskittymässä tulevaan lempivuodenaikaani, eli tähän kesään. Minun mielestäni toukokuu pitää laskea jo kesäksi. Toukokuu on oma syntymäkuukauteni ja ensi viikonloppuna vietetäänkin sitten sekä äitienpäivää, että omia syntymäpäiviäni. Loppukuusta onkin taas lisää aihetta juhlaan, sillä kuopuksemme täyttää vuoden ja siihenkin kohtaa on kaikkea kivaa luvassa.

Tulevia juhlallisuuksia varten kokeilin ensimmäistä kertaa tälläistä sisältä liukuvärjättyä (tai ehkä oikea termi on sateenkaarivärjätty?) kakkua. Se ei ollut ihan niin helppoa, kuin aluksi kuvittelin ja kuvista näettekin, että laatu ei todellakaan ole sitä tasaisinta. Idea on kuitenkin hauska ja kunhan sen vielä saa toteutettua laadukkaasti, on ulkonäkö suorastaan kaunis. Jotta kakusta sai näin korkean, piti pohjia paistaa kaksi. 
Päälliseksi kokeilin tehdä kermasta ja tuorejuustosta "kuorrutteen", joka ei olisi niin raskas, kuin perinteiset voi-tuorejuustokuorrutteet. Kuorrute toimi ihan hyvin tässä kokeilussa ja käytän sitä varmasti jatkossakin.
Välissä käytin valkosuklaa-passionhedelmätäytettä ja se oli herkkua. Ohjeita en nyt laita vielä tässä kohtaa jakoon, sillä ne vaativat vielä hienosäätöä.
Mutta kaikille siis tiedoksi: täällä ollaan ja kaikenlaisia kemuja on tulossa! Stay tuned!

3 kommenttia:

  1. Wau! Onpe upea kakku! Ihanan näköinen ja voin vain kuvitella kuin herkkua tuo on. :) Ihanaa kevät/kesän jatkoa! Kiva nähdä mitä kaikkea taiot kevään juhliin.

    VastaaPoista
  2. Hei! mistä olet löytänyt tuon kauniin kakkuvadin? T. Jonna

    VastaaPoista