12. tammikuuta 2012

Rahkapiirakka


Työpaikkani ruokalassa on aina perjantaisin myytävänä piirakoita, leipää ja pullaa kotiin. Viimeksi nappasin sieltä mukaani rahkapiirakan. Piirakasta ei tosin jäänyt hirveästi viemisiä kotiin, sillä tuhosimme siittä yli puolet työkavereiden kanssa iltapäiväkaffeilla. Piirakka oli niin hyvää, että päädyin leipomaan samantyyppistä myös kotona. Lisäilin tähän rahkapiirakkaan boysenmarjojen ja vadelmien jämät, jotka jäivät yli Oskarin ristiäiskakun koristelusta. Periaatteessa tähän rahkapiirakkaan voisi lisäillä melkeinpä mitä marjoja tahansa tai sitten tarjota ihan sellaisenaan. Piirakka on tehty 26cm vuokaan.

Pohja

  • 125 g margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi nopeasti mukaan kuivat aineet. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.


Rahkatäyte

  • 2 prk rasvatonta maitorahkaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1/2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • n. 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (marjoja)
Pese sitruunan kuori ja raasta se. Sekoita kaikki aineet (marjoja lukuunottamatta) keskenään vatkaimella tasaiseksi massaksi ja kaada taikinan päälle. Lisää lopuksi sekaan marjat niin halutessasi. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n.35 minuuttia. Jäähdytä piirakka kokonaan, mieluiten jääkaappikylmäksi, ennen tarjoilua.

10 kommenttia:

  1. Hassua, mutta jo useamman kerran kun selaan blogiasi , vain kuvat näkyy, ei tekstejä. Liekö vika selaimessa (Google Grome)...

    Tosi herkullisen näköinen piirakka!

    VastaaPoista
  2. Olitko se sinä? Voitit ihanilla ruoillasi tänä iltana? :)
    Tämä on ihana blogi, olen lueskellut jonkin aikaa ja siksi uskallan nyt kommentoida. En omista omaa blogia enkä tunnuksia tms. joten laitan nimimerkillä " anonyymi" valikolla kommenttia tulemaan.

    t. vakkarilukija Savosta

    VastaaPoista
  3. Moi!Onneksi olkoon siitä ,kun voitit arvostele mun illallinen ohjelmassa!Minunkin mielestäni juuri sinun piti voittaa ,koska se näytti tosi hyvältä ja olikin varmaan tosi hyvää.Aloitin lukemaan ,kun tuli mieleen ruuanlaitto.Onnea ja menestystä sinulle ja perheellesi<3

    VastaaPoista
  4. Wau! Onnea siitä Arvostele mun illallinen -voitosta! :) Ruoat näytti ihanilta ja sun koti oli myös oikein raikas ja hieno. Rahkapiirakkakin näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kiitos kaikille! :) Ohjelmaan osallistuminen oli mukava kokemus ja kaikki meidän viikon kokkailijat olivat huippuja tyyppejä!

    Pioni: Näkyykö jo nyt vai olikos jokin bugi?

    VastaaPoista
  6. Leivoin tällä ohjeella eilen piirakkaa ja oli ihan pakko tulla tänne hehkuttamaan kuinka älyttömän hyvä tämä ohje on!!! Todella taivaallisen hyvää piirakkaa tuli. Kiitokset uudesta lemppariohjeesta (^^,)

    VastaaPoista
  7. Ohjeella tuli hyvää piirakka. Tein osittain sitruunarahkalla mansikkaversion. Mehevää ja hyvää. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  8. Aion kokeilla tänään, hyvältä näyttää! (:

    VastaaPoista
  9. googlettelin rahkapiirakan ohjetta ja google ohajs mut tänne. Kokeilin tätä ohejtta hieman soveltaen. Jätin täytteestä sitruunan pois kun sitä ei ollut kotona ja maidon ja kerman korvasin piimällä. Hyvää tuli =) pohja on kerrassaan mainio. Kiitokset ohjeesta.

    VastaaPoista
  10. Taas tuli kaivettua tämä ohje esiin, jo niin monesti hyväksi todettu ohje. Aina niin maukasta ja helppoa, tällä kertaa lisäsin mukaan päärynän paloja ja tuli ehkä kaikista paras versio koskaan!! Kiitos siis tästä ohjeesta, siihen voi aina luottaa... kuten blogiisi muutoinkin :)

    VastaaPoista