8. tammikuuta 2012

Mustaherukka-tumma suklaakakku


Ystäväperheemme poika sai viikonloppuna nimen ja kastejuhlaan matkasi tämä kakku. Vanhemmat halusivat kakusta koditoriatyylisen ja minuahan tämäkin toive ilahdutti suuresti. On ihan mukavaa vaihtelua kakkuiluun tälläiset "yksinkertaisemmat" luomukset. Tosin siittä yksinkertaisuudesta voi olla montaa mieltä. Se että koristelussa käyttää vain marjoja, hedelmiä tai suklaata sokerimassasta tms. tehtyjen koristeiden sijaan vaatii myös omat asettelunsa! :)

Kakku on mustaherukka-tummasuklaakakku. Tähän kakkuu käytin itseasiassa myös ihan aavistuksen vadelmaa, sillä se leikkaa ehkä hieman mustaherukan kirpsakkaa makua. Kakkua en päässyt maistelemaan mutta sen verran tuli tuotevalvontaa harrastettua tekemisvaiheessa, että ainakin omia makunystyröitä kakku miellytti. Pitääkin ehkä ottaa asiaksi tehdä vastaava kakku ihan kotiinkin. :)
Tein kakun 26cm vuokaan. Reunoille tein suklaaristikot, jotta tuo vaaleanpunainen sävy ei olisi niin dominoiva, pojalle kun kakku kuitenkin meni! Päällä oli mansikoita, vadelmia, karhunvadelmia ja suklaalehdykkeitä.

Pohja

  • 200g digestive keksejä
  • 75 g margariinia
Murusta keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita ja levitä leivinpaperilla voidellun irotpohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.


Mustaherukkatäyte

  • 5 liivatetta
  • n. 200g pakastettuja mustaherukoita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl kermaa
  • tilkka vettä

Keitä sokerit ja mustaherukat kattilassa. Puserra marjat soseeksi siivilän läpi ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja marjasose. Vatkaa kerma. Kiehauta tilkka vettä ja liota siihen lionneet liivatteet. Kaada liivateseos marja-tuorejuustososeen sekaan. Yhdistä kerman kanssa. Kaada keksipohjan päälle ja nosta kylmään jähtymään.

Tumma suklaatäyte

  • 3 liivatetta
  • 200g tummaa suklaata
  • 1/2 dl sokeria
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • 3/4 dl kaakaota

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri ja tuorejuusto. Vatkaa kerma. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Kiehauta kaakao ja liota siihen lionneet liivatteet. Kaada kaakao suklaatuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Yhdistä kerman kanssa ja kaada ja leivitä valmis seos lopuksi mustaherukkatäyttee päälle. Anna hyytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele marjoilla ja tummalla suklaalla.

Onnittelut komeasta nimestä Aarni Oskar!

4 kommenttia:

  1. Oi! kuinka kaunis kakku. ö_ö

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä tosiaan näytä kovin yksinkertaiselta tämä kakku, upea luomus! Ihan on kuin konditoriassa tehty. : )

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen luomus ja ohjetta lukiessa jo vesi nousee kielelle.

    VastaaPoista
  4. Kaunis ja herkullinen kakku! Hieman tuunasin reseptiä ( desi kermaa ja yksi liivate vähemmä mustaherukkamoussessa) ja lopputulos vei kaikkien maistelijoiden kielet :)

    VastaaPoista