25. tammikuuta 2012

Nopeat perunarieskaset

Tässäpä teille superhyvä ohje. Jälleen kerran olen ollut naapurin rouvan apajilla, sillä sieltä tämän ohjeen sain. Naapurissa on usein vapaa-aamuisin tapana leipoa aamiaisrieskat ja täytyy myöntää, että aika usein on tullut oltua siellä osingoilla. Ohjeen sain viime viikonloppuna ja sen jälkeen olen tehnyt rieskoja jo pariin otteeseen. Alkuperäinen tarkoitus on lienee se, että rieskoihin käytettäisiin ruokailusta ylijääneet perunat mutta minä taisin muutaman potun keitellä ihan vain näitä leipiä varten!
Perunarieskat ovat ihan parhaimmillaan uunituoreena mutta JOS niitä jää niin ovat ne aivan mahtavia vielä seuraavanakin päivänä. Ohjeessa on nesteenä joko kermaviili tai maito ja olen kokeillut kumpaakin tapaa ja ihan yhtä hyviä rieskoja tuli molemmilla. Maito toki tekee taikinasta aavistuksen löysempää mutta makuun se ei vaikuta.

Perunarieskat 8-10 kpl

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 prk kermaviiliä TAI 1 1/2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhooja
  • 2 rkl sulatettua voita

Survo kypsät kuoritut perunat. Lisää neste ja sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Nostele taikinasta lusikan tms. avulla uuninpellille n. 1 1/2 cm paksuisia ja halkaisijaltaan 10cm leipiä. Pistele haarukalla ja paista heti keskitasolla 250 asteessa n.12 minuuttia kunnes pinta alkaa saamaan kullanruskeaa sävyä.

4 kommenttia:

  1. Tein näitä eilen. Huippu hyviä! :-P
    Kiitoksia hyvästä ohjeesta sekä naapurin rouvalle että sinulle! :D

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Aivan ihania mummon tekemän rieskan makuisia tuli. Suosittelen!

    Susanna

    VastaaPoista
  3. Minäkin eilen tein perunareiskoja, mutta perunamuusin jämistä, ne on kyllä niin hyviä tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ovat! Olen ihan innostunut leivästä ja kehittelenkin jopa jotain hyvää leivänjuurta julkaistavaksi. :)

      Poista