25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen kinuskinen juustokakku






Vietimme mukavan pääsiäisen ystäviemme ihanalla mökillä, jonne vein mukanani kinuskisen juustokakun herkutteluhetkiin. Juustokakun ohjeen nappasin mukaani KakkuKatrilta. Olen aina ollut suuri juustokakkufani ja tämä ohje oli loistava lisä paistettujen juustokakkujen arkistoon. Aluksi luettuani ohjeen luulin sen olevan suuritöinen, mutta loppujen lopuksi se oli kaikkea muuta. Tämä ohje ei siis vaatinut suuria ponnisteluja eikä kakku vahtimista, tämä on kiireettömän kokoin unelma-ohje! :) Juustokakku on tehty 24cm vuokaan.

Kinuski

  • 1 tlk kondensoitua maitotiivistettä

Kinuskin voit valmistaa edellisenä päivänä. Irroita tölkistä etiketit ja keitä tölkkiä kattilassa reilussa vedessä miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Välillä kannattaa lisätä kattilaan vettä, koska vesi haihtuu keittämisen aikana pois. Säilytä avaamaton maitotölkki jääkaapissa keittämisen jälkeen.


Pohja

  • 250 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voisula keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte

  • 800 g Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pieni prk smetanaa
  • 1 pieni prk ranskankermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 kananmunaa

Vatkaa tuorejuusto, smetana ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokerit ja kananmunat. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasainen mutta liikaa vatkaamista tulee välttää, ettei täytteeseen tule turhia ilmakuplia. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Pursota/levitä väliin puolet kinuskista. Loput täytteestä tulee kinuskin päälle ja loput kinuskista vielä täytteen päälle. Vuoraa lopuksi kakun pinta foliolla ja nosta uuniin paistumaan 170 asteeseen noin 1 1/2 tunniksi. Paistoajan loputtua sammuta uuni mutta jätä kakku vielä pariksi tunniksi uuniin hautumaan. Tarjoa kakku täysin kylmänä raikkaiden marjojen kera.


Me söimme juustokakkua jälkiruokana, aamupalalla ja iltapalalla. Kakku oli tuhti ja herkullinen, hyvin saman tapainen kuin millaista olen New Yorkissa usein nauttinut. Pääsiäisen vietto sujui touhuten muksujen kanssa mökillä kauniissa säässä. Meidän neitimme oli onnellinen kun mökkiseurueeseen kuului myös toinen samanikäinen neiti. Tytöt touhusivat kovasti keskenään ja sitä oli äidin ilo katsella. Huomenna alkaa paluu todelliseen arkeen kun tämä leipuri palaa leipätyöhönsä. Ensi kertaan siis ja hyvää pääsiäisen loppua kaikille lukijoille! :)

12 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Voisinkin ottaa ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullinen kaakku ja ihanan kesäisiä kuvia!

    VastaaPoista
  3. Ooh, tämä on varmasti aivan ihanaa. Täytyypä kokeilla piakkoin. Suloinen konttailija teillä!

    VastaaPoista
  4. Hei,

    Pakko vinkata, että kondensoidusta maidosta saa kinuskia myös mikrossa. Eli purkin sisältö kulhoon ja mikroon. Meneeköhän n. 6 minuuttia ja kinuski on valmista. Välillä aina täytyy tosin keitosta hämmennellä. Googlettamalla löytyy vielä tarkempia ohjeita.

    Melkoinen ajansäästö siis ja toimii :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi hyvälle. Upeita kuvia, mutta tälläkertaa parasta kuitenkin on tuo pikkuheppu. Niiiin suloinen. <3

    VastaaPoista
  6. Onpas täällä kivoja ohjeita ja kauniita kuvia! Linkitin sinut blogiini

    VastaaPoista
  7. Suosittelen kokeilemaan ohjetta! Ja kuten ankka tuossa vinkkasikin, niin mikrossakin tuon kinuskin (tai toffeen) teko onnistuu kyllä. Oma kokemus ja ilmeisesti jonkun muunkin mukaan, tuo kinuski vaan maistuu aavistuksen paremmalta tuollalailla kattilan kautta pyöräytettynä. Mutta toki tuo mikroversiokin toimii jos ajasta on nipistettävä. Eli molempi parempi! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku ja voipi olla että menee testaukseen täälläkin. Tosin kuvat sun blogissa on niin kauniita ja herkullisia, että tekisi mieli kaikkea päästä kokeilemaan...

    VastaaPoista
  9. Olen pari kertaa tehnyt mikrossa kinuskia kondensoidusta maidosta ja ihan ok se on mutta siitä jää puuttumaan se paahteinen maku mikä tulee kun keittelee pitkään. Valmiiksi keitettynäkin kondensoitua maitoa saa ja se on aivan yhtä hyvää kun pitkään keitelty.

    VastaaPoista
  10. Tätä on kyllä pakko kokeilla! Kondensoitu maito on mun suurta herkkua <3 Täällä blogissa on aina niin kiva vierailla, sillä silmä lepää sun kauniissa kuvissa.

    Oikein ihanaa kevättä Sinulle =)

    VastaaPoista
  11. Kuvissasi on todellakin ihana tunnelma! Juustokakun ohje vaikuttaa myös niin herkulliselle, että kokeiluun menee täälläkin :)

    VastaaPoista
  12. Toisiks alimmainen kuva oli parasta! IHANA <3

    VastaaPoista