

Suklaapikkuleivät
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl venhäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- suklaata
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa kumpikin tanko 16 osaan. Paloittele suklaapalaset neljään osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi siten, että kunkin pallon sisään tulee pala suklaata. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Itse vähensin taikinasta hieman jauhojen määrää ja annoin taikinan vetäytyä hieman pitempään. Suklaana käytin 70% tummaa suklaata. Kekseistä tuli ihanan rapeita mutta pehmeitä sisältä. Päälle tomuttelin tomusokeria, mutta esimerkiksi valko- tai maitosuklaalla keksien pintaan voisi tehdä ohuita viiruja. Ohje on kiva myös siittä, että tähän pystyvät perheen pienimmätkin helposti osallistumaan! Jäähtymisen jälkeen säilö pikkuleivät kauniiseen purkkiin tai rasiaan ja tarjoile sieltä suoraan kahvin tai teen kera. Ja jos joku ihmettelee, mitä tuo toinen kuva esittää, niin tietysti noita upeita pioneita, jotka sattuvat olemaan ehdottomia lempikukkiani kesäaikaan, vink, vink! ;)
Tuo sama ohje meni minunkin testattavien listalle. Kun nyt vaan ehtisi... =)
VastaaPoistaPikkuleivät maistuvat kyllä entistäkin paremmilta kun ne tarjoaa kauniista rasiasta ;)
VastaaPoistaAurinkoista torstaita!
Herkullisen näköisä pikkuleipiä ja upeita kuvia. :)
VastaaPoistaMoi!
VastaaPoistaTein tän ohjeen mukaan tänään ja tuli tosi hyviä. :D Kiitos ohjeesta, aion tehdä näitä toistekin. :)