2. kesäkuuta 2010

Mansikkapiilot

Näitä helppoja herkkuja olen tehnyt muutamaan otteeseen ja ne ovat erityisesti talon miesväen mieleen. Nämäkään eivät ole liian makeita ja niiden kanssa sopii mainiosti esim. vaniljajäätelö- tai kastike. Ohje on vanha, aikoinaan Sunnuntain täysjyvävehnäjauho-pussista napattu. Minä olen käyttänyt täytteenä aina mansikoita, mutta esim. raparperi, omena tai muut marjat sopivat näihin myös vallan hyvin, eli eikun mielikuvitusta kehiin!

Olen todennut näitä muutamaan otteeseen tehtyäni, että reseptiä voisi hieman muokata, jotta taikina olisi helpommin käsiteltävää. Laitankin sen tähän omana versionani. Taikinasta tulee noin 12 kpl. Käytän itse silikonista muffinsivuokaa näiden tekoon.

Taikina
  • 200g margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Täyte
  • n. 4dl marjoja
  • marjojen makeudesta riippuen 1/2-1 dl sokeria
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
Soseuta marjat haarukalla ja lisää joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kauli osasta vetäytynyttä takinaa levy jauhoitetulla alustalla ja ota lasilla ns. kansipalat. Jaa loput taikinasta vuokiin pohjalle ja reunoille. Täytä syvennykset marjasoseella ja asettele kansipalat päälle. Paista uunin keskitasolla 200 astetta ja n.20min. Anna jäähtyä hyvin ja irroita sen jälkeen varovasti vuoista. Mansikkapiilot ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä ja jääkaappikylmänä tarjoiltuna.




2 kommenttia:

  1. Siis nää sun leipomukset on niin upeita! Näitä jopa mä voisin kokeilla, tuntuu kohtuullisen helpolta reseptiltä... Sanoo siis nainen, joka on onnistunut sössimään jopa pakastetun sämpylän sulattamisen.

    Noora

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Mä yritän laittaa tänne semmosia helppoja ja toimivia reseptejä, jotka on kumminki ennenkaikkea hyviä. Leipaset katsos parit mansikkapiilot vaikka jonkun grillausillan jälkkäriksi, ihan varpisti toimii! :)

    VastaaPoista