

Pohja on siis tehty perinteisellä 4 munan sokerikakkupohjalla 20 cm vuokaan. Kostutin kakun vaniljamaidolla. Väliin sipaisin ohuelti lemon curdia sekä mansikkahilloa. Pilkoin sekaan vielä tuoreita ihania kotimaisia mansikoita. Aitoon oikeaan prinsessakakkuun taidetaan käyttää vadelmaa, mutta tämä oli tämmöinen suomenruotsalainen versio! Lisäksi vispasin väliin kermaa ja oikasin hieman tekemällä pussista vaniljakastiketta. Itsetehty olisi ehdottomasti ollut parempi, mutta ajanpuutteen vuoksi näin tällä kertaa. Kermavaahdon yhdistin vaniljakastikkeeseen ja laitoin kerrosten väliin. Jotta sain kupolimaisen vaikutelman kakkuun, ladoin täytteitä hieman runsaammin keskelle. Tavallisesti prinsessakakun ylin kerros on tehty kermavaahdosta, jonka päälle marsipaani laitetaan, mutta minä laitoin sinne ihan oikean kannen.
Marsipaanin alle tein pikaisesti sokerikreemin, jotta kakku ei hikoile. Marsipaanin päälle sihtasin tomusokeria, kuten asianmukaisesti kuuluu tehdä. Ruusut ja kruunun tein valkoisesta ja lehdet vihreästä sokerimassasta edellisenä iltana. Sipaisin ruusuihin vielä valkeaa kimalletomua ja kruunuun liimasin sokerikuorrutteella sokerihelmiä. Helman pikkuvirheitä peitin tuollaisella silkkinauhalla, ei niitä paljoa ollut mutta parempi noin. Kakun maku oli oikein maukas ja marsipaania lukuunottamatta ei ollenkaan liian makea. Näillä eväillä seurasimme Ruotsin häähumua. Grattis Victoria & Daniel!
Ihania herkkuja ja kauniita kuvia:), jonkun toisen blogin kautta tänne vahingossa eksyin, mutta tulempa jatkossa käymään ihan tarkoituksella ;)
VastaaPoistaOi olet taitava :) Ihania kuvia :)
VastaaPoista