22. lokakuuta 2013

Puolukkainen porkkanakakku






Lokakuun kiireistä huolimatta lähdin mukaan Blogiringin yhteistyökampanjaan Floran kanssa. Sain kotiin pari putelia Flora Kulta juoksevaa kasvisrasvavalmistetta ja siittähän me lähdimme muksujen kanssa kehittelemään jotain maukasta ohjetta. Meidän tyttö oli aivan riemuissaan, kun sai kirjaimellisesti läträtä eri taikinoiden kanssa. On myös myönnettävä, että aika naurettavan helppoa on tuo puljaaminen tämmöisten valmiiden nestemäisten kasvirasvojen kanssa. 
Muutaman eri kokeilun jälkeen päädyimme tälläiseen puolukkaiseen porkkanakakkuun. Porkkanat ja puolukat olivat vielä hetki sitten sesongissa ja niiden saatavuus tuoreena huokutteli kokeilemaan tätä makuyhdistelmää. Ja oli sesongissa tai ei, molempia raaka-aineita löytyy aina kaupoista. Pekaanipähkinä antaa tälle arkiselle kakulle hauskan suutuntuman lisäksi hieman juhlavamman loppusilauksen.
Tähän samaiseen kampanjaan on lähtenyt mukaan muutama muukin bloggaaja ja heidän resepteihinsä löydätte mm. täältä Floran Facebook-sivuilta! 

Puolukkainen porkkanakakku

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl Flora Kulta juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 dl kermaa
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl puolukoita
Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kasvisravsavalmiste ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kaada taikinaan vuoroin jauhoseos ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi taikinaan porkkanaraaste ja puolukat, sekoita.
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun n. 25 x 35 cm uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. 

Kuorrute

  • 200 g sulatejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl Flora Kulta juoksevaa kasvisrasvavalnmistetta
  • n.100 g pekaanipähkinöitä koristeluun
Paahda aluksi pekaanipähkinöitä kuumassa uunissa pari minuuttia. Sekoita pähkinöiden jäähtyessä kuorrutteen ainekset tehokkaasti sekaisin. Kuorruta jäähtynyt kakku ja asettele lopuksi jäähtyneet pähkinät kuorrutteen päälle. 




5 kommenttia:

  1. Eikös noissa juoksevissa ole transrasvoja?

    VastaaPoista
  2. Mmmm tosi hyvän näköistä ja ihania kuvia!! ;)

    VastaaPoista
  3. Ei niissä oikein ole niitä transrasvoja... Transrasvoja esiintyy merkittävämmässä määrin OSITTAIN kovetetuissa kasvirasvoissa /-öljyissä ja tuoteselosteen mukaan tässä on kovetettua kasviöljyä, jossa ei siis transrasvahappoa ole. Käytännössä transrasvaa on noin 0.6g/100g.
    Vertailun vuoksi ruokateollisuuden käyttämän teollisuusmargariinin kohdalla vastaava arvo on 6,7g/100g...

    VastaaPoista
  4. Jaiks! Kananmunia ei saisi koskaan pitää pöydällä tuollain. Salmonellavaara.
    Muutoin ihania kuvia ja ihana resepti!

    VastaaPoista
  5. Oih! Tätä on testattava! Olen porkkanakakku-fani, joten uudet reseptit himottavat aina. :)

    VastaaPoista