11. huhtikuuta 2013

Mehevä banaanileipä


Täällä ollaan taas! Meillä jää aina banaaneja "yli" ja niitä olen nyt yrittänyt hyötykäyttää kaikissa eri muodoissaan. Tyttömme on kova banaanifani mutta pikkuveli ei niistä liiemmin välitä - liekö tullut äitiinsä. Tässä kuitenkin loistava ohje, joka jopa läpäisee minun tiukan makuseulan. Ohjeessa on onneksi ihania pekaanipähkinöitä tuomassa suutuntumaan ja makua, ja uskoisin, että myös suklaa rouhittuna sopisi tähän loistavasti (vinkki teille, suklaahirmut). Ohje on alunperin ruotsalaiselta kolleegalta Leilalta, mutta olen muokkaillut sitä taas hieman omanlaiseeni, ei niin makeaan, suuntaan. Kokeilkaa!

Banaanileipä

  • 2 dl tomusokeria
  • 150 g pehmeää (!) voita tai margariinia
  • 4 kypsää keskikokoista banaania
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl suolaa
  • n.100g pekaanipähkinöitä
Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi ja lisää sose kananmunien kera voi-sokerivaahtoon Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti mukaan taikinaan. Voitele ja jauhota kevyesti 1,2-1,5 l (leipä)vuoka ja kaada taikina vuokaan. Rouhi puolet pekaanipähkinöistä taikinaan ja asettele loput pinnalle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.30-35 minuuttia. 

Tämän myötä toivottelenkin teille ihanaa kevään jatkoa, sillä minä häippäsen aivan pian sinne Australiaan ja uusia reseptejä on tiedossa aikaisintaan toukokuussa. Jotain saatan päivittää matkan päältä jos ehdin. :) Aurinkoista loppukuukautta kaikille, toivottavasti on melkein kesä, kun palaan!

7 kommenttia:

  1. Voi, kuinka ihana resepti. Tätä täytyy kokeilla, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
  2. Jam, kuulostaa hyvältä! Meilläkin on ylijäämäbanskuja, joten...
    Oikein hyvää matkaa down under!

    VastaaPoista
  3. Mahtavan hauskaa matkaa! Toivottavasti saadaan kuvamaistiaisia sitten jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista
  4. Pitääpä kokeilla, mitä jenkkipoikaystävä tästä tykkää, on meinaa kova banskuleipäfani!

    Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa mielenkiintoiselta :) Minunkin poikaystäväni tykkää banaanista enemmän leivotussa muodossa, joten ohje pääsee varmasti käyttöön.

    -Heini

    VastaaPoista
  6. En pitanyt taman kakun/leivan koostumuksesta. Jotenkin raa'an makuinen, vaikka tein ihan ohjeen mukaan ja annoin olla uunissa hieman ohjetta pitempaan...

    VastaaPoista
  7. Ihana resepti!:) Kotoa oli kaneli loppu, joten korvasin sen kardemummalla mausteisuutta tuomaan; toimi hyvin niinkin. 35 minuuttia ei uunissani riittänyt alkuunkaan, vaan leipä oli uunissa jopa tunnin, mutta ei onneksi kuivunut!

    VastaaPoista