30. joulukuuta 2011

Balsamico-viikunat ja appelsiini-mascarpone


Uuden vuoden illalliselle tämä jälkkäri on mainio valinta. Maut ovat miedohkoja ja hienostuneita. Löysin tämän reseptin Stockmannin Herkun sivuilta. Resepti vaikutti erilaiselta, helpolta ja nopealta ja sitä se olikin. Tällä hetkellä kiireisessä taaperoikäisen arjessa nopeat reseptit ovat lähes ehdottomia meidän perheessä. Tämän jälkkärin voi myös valmistella melko pitkälle etukäteen, kun vain tekee appelsiini-mascarponen ennakkoon valmiiksi jo vaikka aamulla. Illallisen päätteeksi jää siis vain viikunoiden paistaminen ja tämä jälkkärihän tarjoillaan heti, kun viikunat ovat vielä lämpimiä. Sen verran muokkasin reseptiä, että lisäsin viikunoiden paistamisessa sekaan himpun fariinisokeria ja sekin sopi ohjeeseen oikein hyvin. Tällä ohjeella jälkiruokaa tulee neljälle henkilölle.


Appelsiini-mascarpone

  • 1 appelsiini
  • 250 g mascarponea
  • 1 dl kermaa
  • 4-5 rkl tomusokeria
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori, sekä purista mehu. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan notkeutettu mascarpone, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä tomusokeri. Sekoita tehokkaasti tasaiseksi massaksi.

Balsamico-viikunat

  • 8 tuoretta viikunaa
  • nokare voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

Halkaise viikunat puoliksi tai neljään osaan. Kuumenna pannulla nokare voita ja fariinisokeria ja paista viikunat kevyesti, lisää lopuksi joukkoon balsamiviinietikka. Tarjoa lämpimät viikunat heti appelsiinimascarponen kanssa.

Tämä vuosi on lopuillaan ja uusi vuosi on jo aivan nurkan takana. Tänä vuonna blogin suosio on noussut aivan uuteen huippuun ja suurena syynä siihen on ollut syksyinen tv-esiintyminen Arvostele mun illallinen Suomessa-ohjelmassa ja ympäri maata paikallislehdissa ilmestynyt leipomista ja blogeja käsittelevä artikkeli, jossa kertoilin bloggaamisesta ja leipomisinnostuksestani. Tänä vuonna aloitin myös yhteistyön ihanan sisustusputiikin Coloren kanssa. Vakilukijoita on tällä hetkellä 118 kappaletta ja blogi on myös ylittänyt 100 000 kävijän rajan. Kulunut vuosi on siis ollut kaikenkaikkiaan suosiollinen ja sitä toivon myös kovasti tulevalta vuodelta. Hieman on jäänyt harmittamaan syksyn kiireet ja sairastelu, josta on myös johtunut blogin hidastunut päivitystahti. Mutta kohti uutta vuotta mennään suurella innolla ja heti alkuvuodesta on luvassa mm. arvontaa. Tuleva vuosi tuo tullessaan jälleen uusia asioita ja niistä lisää sitten ensi vuonna. :)

Oikein ihanaa ja suussa sulavan herkullista Uutta Vuotta 2012 kaikille blogin lukijoille!

6 kommenttia:

  1. Ihana ohje, sopiikin hienosti juuri uuden vuoden illalliselle! Blogisi on tosiaan ihanaa luettavaa, kiva kuulla, että lukijoita on noin paljon. Myös minä tunnistin sinut ohjelmasta, olit todella hyvä ja teille sattui ilmeisesti mukava porukka.

    Jos joskus viitsit, niin voit poistaa Keittiöapinan listaltasi, olen lopettanut sen päivittämisen. Ja jos haluat, voit lisätä tilalle http://lammollatehtya.blogspot.com. Ymmärrän myös jos et halua, minäkin olen vähän valikoiva;o)

    Oikein hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Osu ja upposi. Kaikki, missä näkyy vaahtoa, saa suun vaahtoamaan. :S

    VastaaPoista
  3. Vesi kihahti kielelle täälläkin. Hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
  4. Viimeisimmällä kauppareissulla vilkuilin mascarponepurkkeja sillä silmällä ja kieli pitkällä, mutta jäi sitten kumminkin ostamatta. : ) Tosi tyylikkäältä vaikuttaa kyllä tämä jälkkäri.

    Minulta on tuo tv-esiintymisesi mennyt ihan ohi, höh. Yksivuotias pikkumies pitää sen verran kiireisenä, että äiti ei pahemmin ennätä sohvaperunointia harrastamaan; tiedät ehkä tunteen... ; D Kovasti onnea blogin saamasta suosiosta ja ihanaa & herkkujentäyteistä alkanutta vuotta! Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä uutta on luvassa. : )

    VastaaPoista
  5. Ihanaa ja herkullista uutta vuotta sinulle myös!

    VastaaPoista