9. elokuuta 2011

Koirakakku


Naapurissa vietettiin 10-vuotis syntymäpäiviä ja sankarin hartaana toiveena oli koirakakku. Tarkalleen ottaen suklaamarsipaanimäyräkoirakakku. :) Noh, aivan täysin sellaista tästä kakusta ei tullut, mutta jotain sinne päin. Lähdin hakemaan hieman Wallace & Gromit tyylistä koiruutta. Ja koska syntymäpäiväsankari on suuri suklaan ystävä, oli itsestäänselvyys, että kuorrute tulee olemaan suklainen. Täytteenä toimi vadelma-mascarpone-täyte, jonka tein tähän kakkuun tuplana. Suklaakuorrutekin on vanha tuttu ja sopi tähän käyttötarkoitukseen varsin hyvin. Koiruuden korvat, jalat ja häntä, joka ei kuvissa näy, ovat sokerimassaa. Muut osat ovat vaahtokarkkimassaa. Sokerimassa lähti aika nopeasti sulamaan kuorrutteen päällä mutta vaahtokarkkimassa sen sijaan piti hyvin. Onkohan mistään saatavilla mustaa vaahtokarkkimassaa? Itse en ainakaan millään meinaa onnistua mustaksi värjäämisen kanssa.

Tällä kertaa pääsin siis itsekin mukaan kakun leikkaamiseen ja maistelemaan lopputulosta. Mielestäni maut sopivat hienosti yhteen ja voinkin lämpimästi suositella tätä kakkua makuineen. Kiitos naapurin neidille kivoista juhlista ja onnittelut täydestä kympistä! :)

4 kommenttia:

 1. Aika söpö. Vähän niinku muurahaiskoira. :D

  VastaaPoista
 2. Voi mieletön!!! Tämä saa hymyn huulille jo pelkällä olemuksellaan ja makukin kuulostaa ihanalta:)!!! Onnellinen synttärisankari kun sai näin ihanan kakun:)!!

  VastaaPoista
 3. Hellyttävä koira. :)

  Mustaa karkkimassaa muuten saa ainakin Leipurinputiikista. Tykkään itsekin ostaa mustan jo valmiiksi mustana, muut värit on helpppo itsekin värjätä.

  VastaaPoista
 4. Mustaa karkkimassaa ja monia muitakin värejä saa myös Confetista, se on sitä jota myydään vaniljanmakuisena, koostumukseltaa on ihan sama kuin vaahtokarkinmakuinen.
  http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/B59211

  VastaaPoista