24. elokuuta 2011

Herukoilla höystetty juustokakku


Loppusosa herukoista päätyi maustamaan juustokakkua, sillä tuumailin, että makea kinuski ja kirpeähköt punaherukat varmasti sopisivat mainiosti yhteen. Ohjeen sovelsin aiemmin tehdystä kinuskisesta juustokakusta. Pohja ja täyte ovat samanlailla tehdyt, ainoastaan kinuskin koostumus muuttui ja myös punaherukat lisäsin täytteen sekaan. Koska mummola sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, ei minulla ollut äkkihätään saatavilla kondensoitua maitoa. Niinpä keittelin kakulle itse kinuskikastikkeen ja se toimi kakussa myös vallan hyvin!

Kinuski

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Kiehauta kerma ja sokeri pienessä kattilassa kokoajan sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, vähennä lämpötilaa ja keitä kinuskia miedolla lämmöllä n. 20 min. Mitä pitempään keität, sitä sakeampaa kinuskia saat. Anna kinuskin jäähtyä, ennenkuin lisäät sen juustokakun päälle. Kinuskin voi tarjota myös sellaisenaan lämpimänä esim. jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Täällä on niiiiiin paljon ihania ohjeita, kunpa vaan olisi syöjiä niin kokeilisin :D Tuo omenatosca on varmaan pakko tehdä seuraavaksi..
    Oletko ollut tyytyväinen kameraasi? Pitäisi hankki itselleni toinen, nyt käytössä canon G12, AIVAN ihana :D
    Välikommenttina, että pidän tosi paljon blogisi ulkoasusta :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli, käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa :)

    VastaaPoista