19. heinäkuuta 2011

Perhoskakku 1-vuotiaalle
Meidän pieni prinsessamme vietti tänään 1-vuotis syntymäpäiviään. Merkkipäivää juhlittiin pienimuotoisesti perheen ja lähimpien ystävien kesken. Perhoskakku oli kahvipöydän kruunu. Sitä neiti ihastelikin suurin silmin. Kynttilän puhaltamisessa tarvittiin hieman äidin apua. Kakkuakin syntymäpäiväsankari maisteli mutta paremmin tuntui uppoavan pöydän suolaiset antimet. Leipäjuusto olikin suurin herkku. On oikeastaan hieman huvittavaa, etteivät nämä makeat herkut liiemmin uppoa meidän neidille, varsinkin kun ottaa huomioon äidin harrastuksen!

Kakun täytteenä oli mansikkavaahto. Tuoreet kotimaiset mansikat ja kermavaahto tuntuivat hyvältä valinnalta näin pienelle. Päälliset ovat sokeri- ja vaahtokarkkimassaa. Kävin kakkua varten pitkästä aikaa Confetissa ja sinne olikin ilmestynyt uusia herkullisia värejä kakunpäällisiin. Pursotukset tahtoivat hieman valua, lieneekö koko päivän ilmassa ollut ukkonen sen syy. Itseä yllätti myös se, kuinka paljon tälläinen kakku vei tilaa. Kakun pohjana toimii halkaisijaltaan 24cm kakkupohja, jonka halkaisin kahtia. Kun kakun puolikkaat käänsi ns. siiviksi, ei isompikaan kakkulautanen riittänyt alkuunkaan. Tämä kannattaa ottaa huomioon jos tälläistä kakkua alatte tekemään. :)

Kaikenkaikkiaan meillä oli riemukas päivä ja Bambiino sammuikin kuin saunalyhty kun vien hänet iltapesun jälkeen nukkumaan. Ensi viikonloppuna juhlitaan taas uudelleen, kun vuorossa onkin vihdoin omat hääjuhlamme. Kiitoksia tämänpäiväisille vieraille ja pusuntäyteiset onnittelut vielä pienelle prinsessallemme!

9 kommenttia:

 1. upea kakku! :-)
  pitää toivoa, että osaa itsekin jonain päivänä tehdä tuollaisia :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis kakku!
  Onnea 1-vuotiaalle ja jo etukäteen hääparillekin! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön kakku!!!! U P E A !!!! Onnea yksivuotiaalle sulottarelle!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis kakku ja kiva idea nuo kukat tuossa keskellä :)

  VastaaPoista
 5. On kyllä ihania värejä, kakussa, onko tuo marsipaania vaiko sokerimassaa? Aivan ihanan suloinen perhonen.

  VastaaPoista
 6. Todella suloinen ja kaunis kakku =o)

  VastaaPoista
 7. Upea kakku!!
  Ihastuin tähän niin, että kopioin ideasi... :)
  kakkukuume.blogspot.com
  (jostain syystä en osaa lähettää kommentia suoraan google-tililtä vaan joudun nimettömänä..)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kakku prinsessalle, olet todella taitava! Ei voi muuta kuin ihailla :) Tässä blogissa viihtyy pitkään kauniiden kuvienkin vuoksi!

  VastaaPoista