29. kesäkuuta 2011

Tuunattu jäätelöUusimassa Kodin Kuvalehdessä oli ohje raparperijäätelölle. Tein alkukesästä omaa raparperihilloa ja sitä on vielä reilusti jäljellä, joten tämä resepti tuli kuin tilauksesta. Meillä oli ystävät maanantai-iltana kyläilemässä ja grillailun päätteeksi tekaisin meille tuolla Kodin Kuvalahden ohjeella tuunatut jätskit. Ohjeen olin lukenut hieman hutiloiden ja reseptin mittasuhteet menivät vähän niin ja näin, mutta hyvää siittä tuli siltikin. Myös itsetehdyn raparperihillon kaneli maistui jäätelössä kivasti. Lehdessä ohje kulki nimellä raparperijäätelö, mutta esimerkiksi lakkahillolla tällä samalla ohjeella saisi varmasti tuunattua myös herkullisen, melkein kotitekoisen jäätelön. Laitan ohjeen esiin niin kuin sen itse tein.

Tuunattu jäätelö
  • 1 l vaniljakermajäätelöä
  • 200 g rahkaa valutettuna
  • 2-3 dl esim. raparperihilloa
Nosta jäätelö jääkaappiin pehmenemään. Kun jäätelö on vielä kohmeista, notkista se kulhossa rahkan kanssa pehmeäksi massaksi. Lisää hillo, sekoita ja tarkista maku. Nosta jäätelö takaisin pakastimeen. Anna jäätelön pehmetä hetki ennen tarjoilua.

Tarjosin jäätelön kinuskikastikkeen ja löysähköksi vatkatun kermavaahdon kera. Varsinkin kinuski sopi tämän jätskin kanssa loistavasti yhteen, suosittelen! Luulenpa, että näihin jäätelöohjeisiin täytyy panostaa vielä lisää nyt kesän aikana. Huomatkaa muuten myös viimeinen kuva, jossa pieni Bambiino toimi kuvausassistenttina.

Tämä onkin sitten varmaan kesäkuun viimeinen postaus. Huomenna on vielä työpäivä ja sen jälkeen minulla alkaakin hetkeksi hoitovapaa. Huomaa, että kesäkuun työkiireet ovat vieneet aikaa blogilta mutta toivotaan, että hoitovapaalla aikaa riittää blogillekin. Ja te jotka odottelette arvonnan tuloksia voin kertoa, että ne on tulossa. Heti kun olen karistanut työpölyt jaloistani! :)

2 kommenttia: