11. tammikuuta 2011

Mangojuustokakku





Ruotsin pikkusisko piipahti vierailulle ja toi mukanaan ruotsalaisen poikaystävänsä. Suunnittelin ensin suureellisesti tekeväni jotain lippukakkuja tai muuta vastaavaa hauskaa mutta tällä hetkellä valittsevan ajanpuutteen vuoksi päädyin pikaratkaisuun. Harmittaa, kun aika ei anna myöten muunlaiselle kakkuilulle, mutta toivottavasti pian helpottaa! Mangojuustokakku on sellainen, jota olen aikonut tehdä jo pitkään ja se onkin esitelty jo monessa blogissa. Itse olen hiukka perso kookokselle, joten tuunasin kakkua hieman sillä ja siittä tulikin aika hyvä! Mangojuustokakku ei tosin ole itselle muutoinkaan mikään uutuus, sillä rakas aviomieheni teki sitä minulle aikoinaan hurmausmielessä, kun vielä vasta seurustelimme. Alun alkaenhan mieheni on ollut meistä se kovempi leipoja! :) Ohje tähän ihanuuteen on seuraava:


Pohja
  • 200g kaurakeksejä
  • 75 g voita
  • 2 rkl kookoshiutaleita
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää sekaan kookoshiutaleet. Sulata voi ja yhdistä ainekset. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokaan ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.



Täyte
  • 5 liivatetta
  • 1 1/2 dl säilykemangoa soseena
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl kookoshilloa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kermaa
  • 2 -3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl säilykemangon lientä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangot hyvin ja yhdistä tuorejuuston kanssa. Mausta sokerilla, kookoshillolla ja sitruunamehulla. Vatkaa kerma. Lämmitä säilykemangon liemi kiehumispisteeseen. Lisää liivatteet kuumaan liemeen ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos ohkaisena nauhana tuorejuustoon kokoajan sekoittaen. Lopuksi kaada sekaan vielä kermavaahto ja kääntele tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.



Kiille
  • 3 liivatetta
  • 3 dl mangososetta (esim. Piltti)
  • 2 rkl kiuhuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiuhauta vesi ja lisää lionneet liivatteet, sekoita hyvin. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä seos täytteen päälle ja anna hyytyä useamman tunnin. Koristele ennen tarjoilua.

Jos ei tykkää kookoksesta, voi kaikki kookosaineet jättää pois reseptistä. Tähän kakkuun spritsailin valkoisesta ja tummasta suklaasta kiehkuroita. Lisäksi pursotin reunaan muutaman kermaruusukkeen. Päälle ripottelin vielä rouhittua suklaata ja kookoshiutaleita. Hyvin maistui Ruotsin pojallekin! ;)

3 kommenttia:

  1. Ooh, mangojuustokakku kuuluu mun lemppareihin :) En oo kyl kokeillu kookoksel, mut voisin nyt testaa :D

    VastaaPoista
  2. Löysin sivuillesi kun kysyit lupaa linkittää minun blogini omaasi...ihan mielettömän hyvää blogia pyörität !!!! Ja KUVAT, ne on parasta mitä olen tässä maassa nähnyt, totisesti! Toivottavasti työsi liittyy jollain asteella ruokakuvaamiseen, ja jos ei niin sinussa olisi ainesta! Sulla on selvästikin visio, ja saat sen tallennettua yhdellä kameran napsauksella. HIENOA!

    VastaaPoista
  3. Hardrock: Suosittelen, hyvää! :)

    anna hildan tyttärentytär: No voihan hyvän tähen! :D Kiitos nyt kovasti noin vuolaista kehuista. En kyllä valitettavasti ole millään lailla työni puolesta valokuvaamisen kanssa tekemisissä. Ruokaa käsittelen välillä (tällä hetkellä tosin vain kotona, kun olen äitiyslomalla), mutta sekin on semmoista valmiiksi pakattua ja esille pantua. Eli harrastus tämä on kaikin puolin ja varsin lapsenkengissä vielä. Sinun blogisi oli erittäin mieluisa uutuus ja kuvat hienoja! :)

    VastaaPoista