28. lokakuuta 2010

Kukkainen kakku


En aikonut enää leipoa tälle kuulle mitään, mutta kun miespuolinen ystävämme kysyi, voisinko mitenkään tehdä hänen tyttöystävänsä syntymäpäiväksi yllätyskakun, niin hellyin. Kait sitä rakkauden nimissä voi joustaa, vai mitä? :) Lisäksi kakkupyynti oli keskelle viikkoa, joten se ei häirinnyt tulevan viikonlopun Tampereen matkaa. Toiveena oli sydämen muotoa ja mansikkaa sekä suklaata mauiksi. Muutoin oli vapaat kädet ja tälläinen tuli kun yritin tehdä "tyylikästä". Kokeiluun pääsi tällä kertaa uusi kukkamuotti ja Confetin vaahtokarkkimassa.

Edelliseen kakkuun tein vaahtokarkkimassan itse ja tykästyin siihen kovasti. Nyt ajanpuutteen vuoksi kokeilin tuota Confetissa myytävää massaa. Käsiteltävyys oli aivan loistava verrattuna esim. sokerimassaan. Makukin ehkä aavistuksen parempi, joten käyttöön jää kiirevarana. Kyllähän itsetehty vie silti voiton, mutta se vaatii aikaa ja hermoja. :D Tein sienikakkupohjien väliin vanhat tutut ja hyväksi havaitut mansikka- ja suklaamousset ja kostutuksen hoiti jälleen kerran vaniljamaito. Kiiruksessa on hyvä pitäytyä tutussa ja turvallisessa! Kukat ja alareunan musta nauha ovat sokerimassaa.

Tällä viikolla saadaan vihdoin lopulliset talokaupat tehtyä ja ensi kuu on yhtä muuttoa ja pientä remontoimista talolla. Eli hiljaiselo blogissa jatkuu mutta ihan kuollutta ei ole, on nimittäin mm. ristiäiskakkua ja keksejä tilauksessa!

11 kommenttia:

 1. Kaunis - suorastaan Chanelmaisen tyylikäs.

  VastaaPoista
 2. Tyylikkyyn on onnistunut, todella upea ja ihana kakku!!! Onnea myös muuttorumbaan.

  VastaaPoista
 3. WAU!! Kerrassaan upea kakku! Olisipa mullakin tuollainen taito hyppysissä :) Mulla on pian kokeilussa tuo juuri confetin vaahtokarkkimassa ja myös sokerimassa ihka ensimmäistä kertaa. Olisiko sulla vinkkejä miten ne saa parhaiten, ilmeisesti kaulittua, ohkaisiksi ja näin sopiviksi kakun päälle ja koristemuotteja varten? Kuinka ohkaisiksi ne kannattaa kaulia?

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kaikille, kyllä lämmittää mieltä. :)

  Marjo: Vaahtokarkkimassa on ehdottomasti kaulittavuudeltaan ja käsiteltävyydeltään parempaa kakun päälliseksi kuin sokerimassa. Sokerimassa hajoaa huomattavasti helpommin. Vielä en ole kokeillut tehdä koristeita vaahtokarkkimassasta, joten en osaa ihan tarkkaan sanoa niistä ominaisuuksista. Itse olen käyttänyt vain ja ainoastaan sokerimassaa koristeisiin. Sanoisin, että kun käytät massaa (ihan kumpaa tahansa) kakun päälliseksi, niin kaulitse se n. 3mm paksuksi. Vaahtokarkkimassa kestää jopa ohuempana, mutta pitää varoa ettei paista läpi! Kaulitse massat tomusokeroidella alustalla. Muista myös laittaa massojen alle "eriste". Vaahtokarkkimassan alle riittää kerma, mutta jos käytät sokerimassaa niin suosittelen sokerikreemiä. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeista, jospa minäkin onnistuisin ;) Mietin tässä vielä sellaista, että kun sokerimassasta tekee koristeita, niin täytyykö niiden antaa kuivua ennen kakun päälle laittamista ja jos täytyy, niin kauanko? Olin nimittäin ajatellut laittaa koristeet heti tekemisen jälkeen kakun päälle ja kakun lähes samantien tarjolle... Mutta luin äskettäin kinuskikissan blogia, jossa koristeet olikin tehty ennakkoon ja jätetty kuivumaan ennen kakun päälle laittamista.

  VastaaPoista
 6. Marjo: Jos teet ns. litteitä koristeita, jotka tulevat kuvan lailla kiinni kakun pintaan, voi ne laittaa samantien kakun päälle. Samoin myös jos teet ns."tiivitä" koristeita (esim. pallo) Mutta jos teet koholla olevia ja ohuita osia sisältäviä koristeita, kuten esim. tämän kakun kukat, niin niiden kannattaa antaa kuivua kunnolla. Itse tein alkuaikoina sen virheen, etten antanut koristeiden kuivua kunnolla ja ne sitten murenivat. Hyvä kuivumisaika olisi 1vrk-2vrk. Toivottavasti saat kakun onnistumaan! :)

  VastaaPoista
 7. Voi hyvä tavaton kun on kauniisti koristeltu kakku <3 Ja miten ihana lahja! Tykkään sinun tyylistä! Jaksamisia muuttohommiin.

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis, tyylikäs kakku!
  Jaksuja ja energiaa remppaan ja muuttoon!

  VastaaPoista
 9. Voi että on kaunis kakku! Onnistuit ehdottomasti tyylikkyydessä :)

  VastaaPoista