17. syyskuuta 2010

Tiramisuke



Valion uusi Tiramisu-rahka houkutteli kokeilemaan itseään. Purkissa itsessään oli ohje juustokakulle mutta halusin tehdä omanlaisen kokeilun. Yleensä näissä hyydytetyissä kakuissa suositaan keksipohjaa mutta tähän kokeilin uunissa paistettavaa pohjaa ja se sopi yllättävän hyvin. Tälläisessä pohjassa on myös sekin etu, että se tekee kakusta kevyemmän. Rahka itsessään ei ollut kovin kummoisen makuista mutta toimi kakussa erinomaisesti. Tein pohjan 24cm vuokaan ja paistamisen jälkeen "kokosin" täytteen samaan vuokaan. Kovin korkeaa en tästä saanut, mutta jos tuplaisi täytteen ainekset saisi kakulle kivasti korkeutta, silloin liivatteita laittaisin 5 kpl.

Pohja

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon, sekoita varovasti. Levitä takina jauhoitettuun halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Irroita ja anna jäähtyä.

Täyte

  • 3 liivatetta
  • 1 prk Tiramisu-rahkaa
  • 2 dl kermaa
  • 80 g suklaata
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • tilkka vahvaa kahvia
Pese samainen vuoka, jossa paistoit pohjan ja asettele kakkupohja takaisin paikoilleen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita hieman jäähdyttyä tuorejuustoon. Lisää tomusokeri ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma ja yhdistä se Tiramisu-rahkan kanssa. Kiehauta tilkka vahvaa kahvia (2-3rkl) ja lisää siihen lionneet liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt kahvi juusto-suklaaseokseen. Yhdistä juusto-suklaaseos kerma-rahkan kanssa varovasti käännellen. Kaada massa pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Sihtaa valmiin kakun päälle kaakaojauhetta ja koristele.

5 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä! Mä oon aivan koukussa juustokakkuihin!

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä :p
    Minulla olisi hyydykekakun tarpeet odottamassa, mutta uskaltaiskohan tänään edes yrittää leipoa... ;D

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköistä! Minäkin jo pitelin kädessä tuota rahkapurkkia, mutta vielä jätin ostamatta.. Mieli tekee kyllä maistaa ainakin :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta ja ihanan kuvan olet ottanut pikkuleivistä.

    VastaaPoista