26. syyskuuta 2010

Kiroileva Siili-kakku aviomiehelle




Meillä miehellä on syntymäjuhlat ja hänelle tein tämän kakun. Mies ei ole mikään maailman hempein, joten kaikki "I love you"-tyyppiset ratkaisut piti heti romuttaa, vaikka itse olisinkin ollut niitä(kin) ihan mielissäni tekemässä :) Kokeilin ekaa kertaa kakkukuvan maalausta ja valitsin Kiroilevan Siilin, koska se tuota meidän miekkosta aina naurattaa. Siili olikin aika helppo maalattava, vaikka veihän se ensikertalaisella oman aikansa. Piirsin äärirajat elintarviketussilla valkoiselle sokerimassalle ja lisäsin mustan värin pienellä pensselillä ja mustalla pastavärillä. Kuvan alla on punainen sokerimassa. Pursotukset rahkalla jämäköitettyä Flora Vispiä.

Kakkuun kokeilin ekaa kertaa Kinuskikissan ohjeella kaakaolla maustettua sienikakkupohjaa ja täytyy sanoa, että pidin kyllä tämän pohjan koostumuksesta. Aluksi ajattelin, että tekemiseen tulee liian monta eri vaihetta mutta loppujen lopuksi kakkupohja tuli tehtyä ihan yhtä sutjakasti kuin aiemmatkin tavalliset sokerikakkupohjat. Kostutus on mustaherukoiden mehu laimennettuna vedellä, johon lisäsin vähän sokeria. Väliin tein maitosuklaamoussen ja mustaherukkamoussen. Olen nyt innostunut kokeilemaan noita erilaisia mousseja kakkujen väliin ja ne ovat kyllä olleet hyviä! Laitan tähän vielä molempien moussejen ohjeet:

Maitosuklaamousse

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 140 g maitosuklaata
  • 2,5 dl Flora Vispiä
  • (sokeria)

Sulata suklaa ja laita jäähtymään. Sillä välin notkista tuorejuusto ja lisää sen jälkeen hieman jäähtynyt suklaa sekaan. Sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele suklaaseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää sokeria jos haluat makeampaa. Huomaa, että kannattaa käyttää kevyempiä tuorejuustoja ja kermaa, sillä suklaa itsessään on niin rasvaista. Näin moussesta ei jää kitalakeen rasvan makua. Tämä täyte riittä yhden halkaisijaltaan n. 24cm kakun molempiin väleihin.

Mustaherukkamousse

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g mustaherukkapyreetä
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl sokeria

Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan mustaherukkapyree, lisää sokeri. Käytin pakastettua pyreetä, jonka sulatin mikrossa, liian nesteen kaadoin pois. Vatkaa kerma ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Tässä voi käyttää rasvaisempaa kermaa, koska marjoissa ei luonnollisesti ole rasvaa ollenkaan.


10 kommenttia:

  1. Mahtava kakku :D Hieno ja tyylikkäästi toteutettu!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno kakku! Kaunis ja hauska!

    VastaaPoista
  3. Upea kakku ja ihana siili <3 Täytteet kuulostaa mielettömän hyvältä ja raikkaalta yhdistelmältä!

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku!
    Linkitin sivusi, toivon että se sopii?
    :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kiitos! :) Toki saapi linkittää!

    VastaaPoista
  6. Tämä on upea, miehekkään selkeä ja kuitenkin se olennainen tulee selväksi ;D
    Kuvat taas ihania, osaisimpa itsekkin tällaisia ottaa!

    VastaaPoista
  7. Kaunis kakku, täytteet kuulostaa mmmm... hyviltä yhdessä. :)

    VastaaPoista
  8. joo kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä juustokakkua. tämä on aivan ihana kakku!!monilla on tuo kiroileva siili kakuissa.. itse en siittä kiroilusta perusta, mutta tämä on niin hellyyttävä: no kaimmää susta tykkään :D Vois joskus omalle miehelle tekasta huvin vuoksi tämmöisen. Tosin se on ihan täynnä mun kakkuja kun leivon ja leivon niitä joka toinen päivä suunnilleen. raukka ;). kakkujen teko on vaan niin parasta!

    VastaaPoista