27. syyskuuta 2010

Kahvikehrät


Näitä pullia kutsutaan myös vaniljahyrriksi ja niitä saan aina kun kyläilemme appivanhempieni luona. Olen niille niin perso, että saamme niitä nykyään myös tulijaisiksi, kun isovanhemmat poikkeavat tervehtimään pikku-Bambiinoa. :) Pyysin anopilta reseptiä ja hänhän antoi sen minulle. Nyt jaan sen myös teille, sillä se on helppo, nopea ja älyttömän hyvä, pullantekijä ei voi epäonnistua! Tällä ohjeella tulee noin 20-25 kpl.

Taikina

  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini ja munat, sekoita hieman, jonka jälkeen lisäät jauhot. Taikinasta tulee rasvan ansiosta käsistä irtoava. Peitä taikina ja laita kohoamaan täytteen teon ajaksi.

Täyte

  • 100 g margariinia
  • 100 g tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

Sekoita pehmennyt voi ja sokerit. Kaulitse kohonnut taikina kevyesti jauhoitetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte veitsellä kauttaaltaan takinan päälle, jonka jälkeen taikina rullataan pötköksi. Pötköstä leikataan 2-3cm paksuisia viipaleita, jotka laitetaan vuokiin. Nostata vielä 15 minuuttia, voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeri. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

7 kommenttia:

  1. Kylläpä olet tehnyt komeita pullia.

    VastaaPoista
  2. Näitä on kyllä pakko koklata joskus, vaikuttaa ihan sairaan herkullisille!

    VastaaPoista
  3. Mä teen tällasia tänään :) /Pepe

    VastaaPoista
  4. Oi, mä oon unohtanu nämä ihan kokonaan. Hyvä kun muistutit. Tein näitä teininä (apua, kolkytä vuotta sitten) hyvinkin usein :)

    syysterveisin Heidi

    VastaaPoista
  5. Pepe: innolla oottelen kuinka onnistuu! :) Heidi: sun pitää verestellä niitä teiniaikojen muistoja ja leipasta pellillinen, mukavaa syksyä sinnekin!

    VastaaPoista
  6. Hyvillä pullilla on monta nimeä.... kahvikehrien lisäksi ainakin ullan pullat, herkkupullat ja kuten minä aikoinaan olen ohjeen käteni saanutlähes 30 vuotta sitten kirsikkapullat..niissä muuten prikulleen sama ohje mutta päälle laitetaan vielä ½ säilykekirsikka. Ihania ovat, puhutellaan sitten millä nimellä tahansa. Kanelisen version saa muuten helpolla kun laittaa 1 rkl kanelia tuohon täytteeseen.

    VastaaPoista
  7. *slurps* nämä olivat ihan superhyviä!! ☺ Kiitos ohjeesta!!!

    VastaaPoista