14. syyskuuta 2010

Jämäkakku





Ristiäisistä jäi kakkua yli ja tänä aamuna tein pikaisen koristelun tähän jämäkakkuun. Sokerimassa oli yön aikana hieman hikoillut jääkaapissa, kuten kuvista näkyy. Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja, joka on kostutettu vaniljamaidolla. Välissä samaa valkosuklaa-lakkamoussea mitä ristiäiskakussakin. Sokerimassan päälle nakkasin tuollaisen jo puoliksi hajonneen kukkasen, jota yritin vähän korjailla. Pursotukset ovat laktoosittoman vispin ja rahkan sekoitusta. Spritsaukset tummaa suklaata. Meidällä Idalla on muuten tänään nimipäivät, joten olkoot kakku neidin eka nimpparikakku. :)

8 kommenttia:

  1. Hienon näköinen jämäkakku. :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis kakku!
    Ja onnea Iidalle! Meilläkin Iida 3v on nauttinut nimppareista uudella pikkuponilla leikkien. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku :) Oikein somat pursotukset!

    VastaaPoista
  4. Sanoitko jotain, että pursotukset ei onnistu...? En kyllä usko, kun tätäkin kattoo, mahtava! Ja pikkuleivät ihania tuossa ylempänä, pitäiski kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Aivan ihania kaikki nämä sun leipomukset ja kuvat kerrassaan loistavia! Ihan piti utelemaan lähteä, että mitenhän olet valmistanut tuon valkosuklaa-lakkamoussen? Kuulostaa juuri siltä mikä kutkuttaisi mun makuhermoja :)

    VastaaPoista
  6. Marjo: sulatin n. 140g valkosuklaata ja kun se oli hieman jäähtynyt sekoitin sen 200g maustamatonta tuorejuustoa. Sen jälkeen lisäsin sinne reippaasti lakkoja ja vatkasin 3 dl kermaa, jonka varovasti nostelin sekaan viimeiseksi. Maku kannattaa tarkistaa ja jos tykkää makeammasta niin lisää sokeria. Jotta moussesta ei tule maailmasta rasvasinta, kannattaa valita joko kevyempi tuorejuusto (13%) tai kerma (20%) :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos!! Tämä kokeillaan ehdottomasti seuraavassa kakussa, joka teon alle menee :) Laitatko muuten aina sokerimassan alle sokerikreemin vai riittäisikö sinne kermavaahto ohuena kerroksena?

    VastaaPoista
  8. Laitan yleensä kreemin, mutta kermakin menee jos kakku tulee lähes heti tarjolle. :)

    VastaaPoista