15. joulukuuta 2012

Joulupöydän Brita kilpailee!

Joulun taikametsä eli ihana puukakku


Fundeerasin melkoisen pitkään, mitä tänä vuonna tarjoiltaisiin meidän joulupöydässä jälkiruokana. Kakkua jossain muodossa on ollut aiempina vuosina ja jonkinlaisen kakun halusin tehdä myös tänä vuonna. Brita on ollut yksi suursuosikki meidän juhlallisuuksissa. Sekä isosiskon, että pikkuveljen kastejuhlissa tarjosimme Britaa ja se loppui molemmissa kesken. Britan valitsin myös siksi, että se on melkoisen helppotekoinen ja pohjan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. 
Tässä Britassa maistuu suklaa, pekaanipähkinä ja puolukka, jotka kaikki sopivat mainiosti joulupöytään. Joku herkkusuu saattaisi lisätä joukkoon vielä kinuskia, mutta minä jätin sen pois, sillä Brita on niin makea herkku muutenkin. 
Yksi ongelma Britassa tosin on; se ei ole kovin kaunis leivonnainen. Tästä päästäänkin siihen, että kun K-Supermarket Mankkaa ilmoitti jouluherkun valokuvauskilpailusta Facebookissa, sain hyvän syyn myös keksiä kakulle kauniin valokuvauksellisen päällisen. Koska talossamme suurin hämmentäjä on tällä hetkellä 2,5-vuotias neiti, päätin, että jotain lapsekasta mutta jouluisaa tulisi olla Britan ulkomuodossa. Nimitin tätä tekovaiheessa leikkisästi "Joulun taikametsäksi" mutta kun kakku oli valmis ja 2,5-vuotias kohderyhmäläinen näki sen, oli se hänen mielestään "ihana puukakku". 

Jokatapauksessa, tämä ihana puukakku lähtee nyt kisailemaan kuvakilpailuun ja facebookin sivuilla voi käydä tykkäilemässä kuvasta. Palkinnothan ovat varsin kivat: 3 parasta kuvaa voittaa 100€ lahjakortin kyseiseen ruokakauppaan ja eniten tykkäyksiä saanut kuva saa Gourmet-lahjakorin! Joten huomio kaikki pääkaupunkiseutulaiset ja täälläpäin liikuskelevat!  

Britakakun pohjan ohjeen löydät täältä. Tosin korvasin hasselpähkinärouheen reilulla pekaanipähkinämäärällä. 
Täytteen ohje on seuraava:

  • 1 pss á 200g puolukoita
  • n.1 dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl kermaa

Halkaisen Brita. Kiehauta puolukat, vesi ja sokeri (mikäli puolukan kuoret häiritsevät, paseeraa tiheän siivilän läpi) ja anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto kulhossa, kaada sekaan jäähtynyt puolukkasose, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Vatkaa kerma ja lisää mukaan puolukka-tuorejuustoseos. Sekoita ainekset ja levitä täyte halkaistulle kakun puoliskolle. Lisää kansi päälle ja koristele kermavaahdolla, suklaahipuilla ja puolukoilla. Suklaakuuset saat muotoilemalla sulasta suklaasta kuusia (tai vaikkapa tähtiä) leivinpaperin päälle ja jähmettämällä ne kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti