3. toukokuuta 2012

Nopea marjapiiras



Vappua vietimme kotosalla hyvin rauhallisissa merkeissä. Onneksi ilma oli kaunis, sillä olimme päättäneet avata terassin ja grillikauden vapun kunniaksi. Bambiinon kummitäti tuli miehensä kanssa meille grillailemaan ja niinpä päätin loihtia jotain nopeaa jälkiruokaa koko poppoolle. Törmäsin tähän reseptiin täällä jo aikoja sitten ja koska se oli saanut niin runsaasti kehuja, päätin kokeilla sitä itsekin. Nopea se tosiaan on, eikä suotta kehuttu. Sen verran tosiaan karsin ohjeesta, etten tehnyt marjojen päälle alkuperäisessä ohjeessa olevaa kiillettä ja marjojakin laitoin varmaankin paljon enemmän kuin pitäisi. Uskon, että kesällä tästä tulee meidän perheessä jonkinlainen vakiotarjottava, sillä niin nopeatekoinen kakku on kyseessä. Ja kesällä on noita marjojakin helpommin saatavilla. :) Tein kakun 26cm vuokaan.


Pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voideltun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n.10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen laittoa.

Täyte
  • 2 1/2 dl Flora Vispiä tai kermaa
  • 150 g Creme Fraichea
  • 1 dl fariinisokeria
  • marjoja
  • maitoa kostutukseen
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää sekaan ranskankerma ja fariinisokeri ja jatka vatkaamista kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta jäähtynyt pohja maidolla ja leivitä täyte pohjan päälle. Lisää täytteen päälle marjat ja koristele esim. tomusokerilla tai sitruunamelissan lehdillä. Piiras on parhaimmillaan kun on saanut vetäytyä hetken.

5 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisen herkullisen näköinen piiras :)Pitääpä laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista
  2. Mä niin rakastan näitä sun luomuksia, tää tuo niin kivasti mieleen kesän.

    VastaaPoista
  3. Kesää tässä vähän yritettiin metsästelläkin! :) On se vaan niin ihanaa kun alkaa taas se lämmin aika vuodesta!

    VastaaPoista
  4. Sulla on hyviä reseptejä, muutamia olen jo testannut. Tääkin oli hyvää, vaikka pohjasta tuli aika kuiva, vaikka kuinka kostuttelin... Muutenkin mun pohjista tulee aina helposti kuivia, onko vinkkejä?

    VastaaPoista
  5. Hmm.. veikkaisin, että uunisi taitaa olla aika tehokas ja paistoaika saattaa olla sinun uunillasi olla lyhyempi? :)

    VastaaPoista