15. marraskuuta 2011

Isänpäivän viikonloppuNyt tulee hieman epätyypillisempi postaus mutta päätin jakaa mukavat tunnelmat, mitkä vietimme viime viikonloppuna. Vietimme siis isänpäivän viikonlopun Sahalahdella ystäviemme luona. Paikalla oli isäntäväen ja meidän poppoon lisäksi yksi pariskunta Jyväskylästä.

Aloitimme illanvieton 10km juoksulenkillä (tai allekirjoittanut käveli n. 7,5 km kun muut juoksivat, öhöm) jonka jälkeen valmistelimme illallista kattauksineen yhdessä. Alkuruokana oli tarjolla inkiväärillä maustettua punajuuri-perunakeittoa vuohenjuustonokareella. Keitto oli hyvää ja minulla, joka ei ole punajuuren ylin ystävä, taisi olla ensimmäisenä lautanen tyhjänä. Keiton jälkeen seurasi pääruoka, joka oli luomunaudan ulkofileestä valmistettua currya. Talon isäntä oli keitellyt iltapäivän aikana kasaan aivan erinomaisen intialaistyyppisen kanelitangoilla ja tähtianiksella maustetun curryn, joka tarjoiltiin ohrasuurimoiden ja limellä ja korianterilla ryyditettyjen avokaadojen kanssa. Aivan loistavaa ruokaa! Erityismaininta täytyy antaa illan aikana nautitulle punaviinille, joka oli Etelä-Afrikan Porcupine Ridge Syrah Viogner. Viini sopi aivan upeasti itämaisittain maustetun ruoan kanssa, vinkkinä niille, jotka joskus etsivät sopivaa punaviiniä mausteiselle ruoalle! Jälkiruokana nautimme edellisen postauksen puolukka-marenkikakkua lämpimän kinuskikastikkeen kera. :)

Ilta oli ihanan leppoisa ja tunnelmallinen. Nappasin tunnelmasta muutaman kuvan ja parhaiten tunnelmaa kuvastaakin viimeinen kuva, jossa kaksi talon kissoista rennosti lekottelevat lämmitetyn leivinuunin päällä. Kynttilänvalossa nautittu herkullinen illallinen hyvässä seurassa on kuin balsamia sielulle, tällaisia iltoja pitäisi olla lisää!

1 kommentti: