4. maaliskuuta 2011

Suklainen synttärikakku




Kaupasta tarttui kuluneella viikolla mukaan Satumaiset synttärikakut-kirja. Kun naapuri pyysi syntymäpäiväjuhlille kakkua, ehdotinkin oitis, että kokeilisimme kirjassa bongaamaani suklaakuorrutetta. Koska kakkukeittiössä oli ruuhkaa, leipaisi kätevä naapuri minulle valmiiksi tumman pohjan. Hän toi mukanaan vielä vadelmiakin, kun kakkupohja tuli viimeisteltäväksi.
Kakun päälle tekaisin pikapikaa muutamat kukkaset ja vadelmat päätyivät kakun väliin moussen muodossa. Kakku makustui jääkaapissa yön yli ja aamulla anivarhain tein kuorrutteen ja yritin kovasti matkia kirjassa ollutta kuorrutustyyliä :) Kuorrutteen ohjeen laitan tänne. Ohjetta on muokattu pienemmäksi, sillä kirjassa sen riittoisuus oli kolmikerroksiseen kakkuun. Tämä oli mukavaa vaihtelua sokerimassalle ja marsipaanille, kermasta puhumattakaan. Kuorrute on todella tuhti ja suklainen, joten raikas täyte on ehdoton kaveri!


Suklaakuorrute

  • 175 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • puolikkaan vaniljatangon sisus tai 1/2 tl vaniljasokeria
  • 200 g tomusokeria

Sulata karkeasti rouhittu suklaa ja voi vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja nosta jäähtymään. Vispilöi toisessa kulhossa sokerit ja maito pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja sekoita hyvin. Anna kuorrutuksen jäähtyä ja sakeutua vielä hetken, ennen kuin levität sen kakulle.

8 kommenttia:

  1. Omapas herkullisen näköinen! Mulla on ollut kyseinen kirja kirjastosta lainassa. Siitä kirjasta on ollut paljon iloa koko perheelle.

    VastaaPoista
  2. Onpa suloisen ja suklaisen näköinen kakku. Mums.

    VastaaPoista
  3. Nam, täytyy kokeilla!
    Miten sä ton reunan taioit, hienon näköinen :)
    Lisäämpä sut listoille ja tulen taas käymään!

    VastaaPoista
  4. Ihana! Upean suklaisen näköinen!!

    VastaaPoista
  5. Niin kaunis! Oon sulle kateellinen sun koristelutaidoista =D

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia :)

    wadelmakakku: ihan vaan levitin ensin tasaisesti lastalla kuorrutteen ja sitten vähän lisäsin reunoille ja vetelin lastalla pystysuunnassa noita vetoja. Onnistuu kun massa on sopivan jähmeää. :)

    VastaaPoista
  7. Voi Suvi, Tää sun blogi on kyllä sellainen unelmien taivas!

    Hugs
    Hanna

    VastaaPoista