3. tammikuuta 2011

Banaani-suklaa muffinssit





Uusi vuosi ja uudet kujeet! Muffinssit ovat niin helppoja ja nopeita tehdä. Eli aivan omiaan tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Näihin sovelsin vanhaa tuttua, Dumlemuffinssien ohjetta. Taikinaan lisäsin loppuja joulusuklaita, banaania ja Pirkan suklaakastiketta, jossa viimeinen päivämäärä uhkaavasti lähestyi. Muffinssit ovat parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Tässä ohje 9 kpl isoja muffinsseja:

  • 125 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 dl suklaakastiketta
  • 1 banaani
  • 150 g suklaata rouhittuna

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele pieni nokare takinaa muffinssivuoan pohjalle (Raidoituksen aikaan saamiseksi, ei välttämätön). Kaada suklaakastike, suklaarouhe ja pilkotut banaanit loppuun taikinaan ja sekoita. Täytä 2/3 osaa vuoista. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

    Muffinssien päälle tein vaahdon tomusokerilla maustetusta Flora Vispistä, josta puolet värjäsin kaakaojauheella. Kun kahta eriväristä vaahtoa latoo vuorotellen pursotuspussiin, saa aikaan kuvissa olevan värityksen pursotukseen. Kuviin pääsivät myös ihanat muffinssivuoat, jotka ovat odottaneet jo useamman kuukauden kaapissa käyttöönottoa. Itse kuvaaminen vaatii kyllä vielä perehtymistä. Uusi kamera on aivan ihana mutta kuvaaja on vielä hieman hakusessa koko laitteen kanssa! :)





6 kommenttia:

  1. Voi lääh, kun on nättiä ja herkullisen näköistä kuvaa tarjolla. ^^

    VastaaPoista
  2. Ah, onpa herkullisen näkösiä!!! Näkkee kyllä, että sulla o kuvvaaminenki hanskasa. Mulla o tavalline digikamera, enkä oo sillä vielä yhtään ainutta kunnon kuvvaa saanu, siis semmosta johon olis tyytyväine. Se o taitolaji tuo kuvvaamine, siinä ku muutki jutut ja se on kyllä hyvän blogin suola, että kuvat o hyviä!! Jatka Suhmura sammaa rattaa ja sulla o pian tosi suosittu blogi käsisä. :D

    VastaaPoista
  3. Mistä olet hankkinut nuo ihanat paperit/vuoat muffareille? Aivan mahtavia.

    VastaaPoista
  4. Vuoat hankin viime syksynä ruotsalaisesta nettikaupasta Strössel & annat. :)

    VastaaPoista
  5. Syötävän suloisia! Ja todella tyylikkäät muffinsvuoat :)

    VastaaPoista