29. tammikuuta 2011

Mehukestit






Meidän naapurissa asuvalla nuorella neidillä on suuret kakkusuunnitelmat omille syntymäpäivilleen. Niinpä sovimme, että pidämme viikonloppuna kakkukoulua, jossa opetellaan kakun eri tekovaiheita ja koristelua. Kakkukoulua tuli seuraamaan myös toinenkin naapuruston tyttö ja niinpä päätimme pitää kakkukoulun päätteeksi pienimuotoiset mehukestit pehmolelujen kera.

Kakuksi valitsin prinsessakakun, sillä siittä on helppo aloittaa. Kakkuun tulee kääretorttupohja, joka leikataan erikokoisiksi ympyröiksi ja palaset ladotaan kulhoon vuorotellen täytteen kanssa. Kulho kaadetaan vetäytymisen jälkeen ylösalaisin ja näin näppärästi on prinsessamekko valmis. Prinsessan vartaloksi sopii esimerkiksi vanha Barbie tai valmis nukke-osa, joita myydään mm. Tiimarissa. Paistoimme pohjan edellisenä iltana ja teimme täytteen, sekä sokerimassasta miniruusut mekkoon. Seuraavana aamuna päällystimme kakun sokerimassan ja vaahtokarkkimassan sekoituksella ja tytöt koristelivat koko kakun ihan itse mehukestejä varten. Jotta mehukestit eivät olisi olleet aivan orvot, tekaisimme myös pikaisesti pieniin muffinssivuokiin vaihtoehtoherkkuja. Puolitimme vaahtokarkit, laitoimme ne vuokiin ja pursotimme päälle mansikkakermaa. Hyvää, helppoa ja hauskaa!

Kääretortun pohjan resepti on napattu Kinuskikissan blogista ja voin lämpimästi suositella sitä mm. erilaisten muotokakkujen pohjaksi. Väliin teimme vadelmamoussen ja kostutuksen hoiti vaniljamaito. Kääretorttupohja oli niin erinomainen, että lisään sen myös näytille tänne blogiin:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 1/2tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä takina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6-8min. Valmis kääretorttupohja kannattaa irroittaa pikaisesti leivinpapaerista, ettei se jämähdä siihen kiinni.

Ihanat kakkulautaset, lusikat, minimuffinssivuoat ja kerrosvati ovat kaikki Coloresta ja sinne kannattaakin oikopäätä suunnata jos kaipailet herkullisia piristyksiä kahvittelupöytään! :)

3 kommenttia:

  1. Mä oon vähän jättänyt kakkublogit viime aikoina vähälle huomiolleni. Parannan nyt tapani. Sun blogi on kyllä tosi pirteen näkönen ja hyvin otettuja kuvia...toisin kun eräillä ; D Kivat kipposet ja kupposet kyllä on. Täytyy joskus poiketa siellä ajan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköiset mehukestit teillä ollut! ^^

    VastaaPoista
  3. Ah mitä ihanuuksia! Upeita kuvia ja väriloistoa =o)

    VastaaPoista