30. joulukuuta 2010

Uudenvuoden uunijäätelöUudenvuoden pöytään kuuluu mielestäni jokin nopea ja raikas herkku. Joulu on takana ja kaikilla on varmasti masut täynnä suklaata ja muita makeisia. Aikaa on todennäköisesti myös mennyt joulua hössöttäessä, joten nopeus on valttia tässä juhlassa. Olin nuorena flikkana töissä Oulussa eräässä ihanassa ravintolassa siskoni kanssa, jossa tätä jälkiruokaherkkua valmistettiin. Ohje on lähes suoraan plagioitu heiltä. Ravintolassa nämä tehtiin suoraan appelsiinin sisään. Hedelmän pää aukaistiin, sisus koverettiin ulos ja appelsiinit täytettiin uudestaan jäätelöllä ja hedelmälihalla. Päälle tehtiin marenkihuppu. Appelsiinit ovat muuten aivan ihanan makeita tähän aikaan vuodesta, joten sokeriakaan ei tarvitse lisätä! ;) Tässä ohjenuoraa uunijäätelöihin 4 henkilölle.

 • 4 appelsiiniä
 • 2rkl cointreauta
 • vaniljajäätelöä
 • 3-4 valkuaista
 • 1 1/2 dl tomusokeria
 • pari pisaraa sitruunamehua

Laita uuni päälle 250 asteeseen. Koverra appelsiinin hedelmäliha ja sekoita Cointreaun kanssa. Laita hedelmälihat uuninkestävään pikkuvuokaan tai kuppiin. Myös tyhjät koverretut appelsiinit käy! Valmista kiiltävä, vahva marenki valkuaisista ja sokerista, jonka maustat parilla pisaralla sitruunamehua. Lado vuokaan hedelmälihan päälle vaniljajäätelöä ja pursota lopuksi päälle marenkihuntu. Paista nopeasti uunissa 2-4 minuuttia, kunnes marenki on kauniin värinen. Tarjoile heti!


Etukäteisvalmistelut ovat siis hedemälihan kovertaminen. Marenki pitää tehdä juuri ennen uuniin laittoa. Aikaa tähän ei tosiaan mene kuin max.10 min. Helppoa ja hyvää! Tähän reseptiin kuvasin myös ensimmäistä kertaa uudella kameralla. Vähän on vielä hakusessa, mutta nyt pitikin olla nopea kuvaamaan, tämä jälkkäri kun ei kestä seisottamista! Tämän myötä toivotan Teille ihanat blogin lukijat maukasta ja kaunista loppuvuotta ja olkoon tuleva vuosi kaikille oikein ihana ja onnellinen! :)


3 kommenttia:

 1. Hei onko ideaa millä tuon cointreaun voisi korvata?

  VastaaPoista
 2. Heipähei! Likööri on melko sokerinen ja on m. tuomassa lisää makeutta, joten sen voisi korvata vaikkapa tilkalla sitruunamehua ja sokeria.

  VastaaPoista