- 2 dl kermaa
- 1 3/4 dl tomusokeria
- 50 g voita
- 250 g tummaa suklaata
- 2 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 3 tl valmista piparkakkumaustetta
Kiehauta kerma ja tomusokeri hyvin sekoittaen. Heti kun seos alkaa kuplia, käännä liesi pienelle ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja voi. Anna voin ja suklaan sulaa välillä sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon mausteet, sekoita ja nosta seos jähmettymään kylmään. Kun seos on lähes kokonaan jähmettynyt (n. 2-3h), muovaa siittä käsin pienehköjä palloja ja tomuta päälle kaakaojauhetta. Nostaa tryffelit takaisin kylmään ja ota esille juuri ennen tarjoilua.
Tryffelit säilyvät kylmässä useamman päivän, joten ne voi hyvinkin valmistaa etukäteen ennen varsinaista tarjoilua. Ja mikä parasta, nämä voi tehdä myös täysin laktoosittomana, kun käyttää laktoositonta voita, kermaa ja suklaata. :)
Nämä voisivat olla mukavia suupaloja ensi viikon pikkujouluihimme! Kuinkakohan monta päiväää etukäteen nämä voisi tehdä?:)
VastaaPoistaNämä ovat tosi hyviä, suosittelen! Kannattaa tehdä vähintään yksi vuorokausi aiemmin, että ehtivät hyvin jähmettyä. Kylmässä kestävät useamman päivän. :)
VastaaPoistaKiitos neuvoista! Täytyy tosiaan kokeilla :)
VastaaPoistaOi mitä herkkuja... ensi jouluksi pitää kyllä kokeilla jos ei jo ennen sitäkin.
VastaaPoista