23. syyskuuta 2010

When life gives you lemons...

...you make cupcakes! Ida nukkui tänään ruhtinaalliset neljän tunnin päikkärit ja minähän käytin tilaisuutta hyväkseni ja tekaisin pikaisesti muffinssit! Talvi lähestyy kovaa vauhtia, pakko kait se on uskoa. Uutisissa povataan jotain infernaalista pakkastalvea ja eräs ystävätär oli jopa bongannut ensimmäiset jouluvalot jonkun parvekkeella! Apua!

Syksyn ykkösrohto talven varalle on siis C-vitamiini. Siispä tankkaamaan sitä kaikissa muodoissaan. Tällä kertaa siis oikein sitruunaisia ja ihania muffinsseja! Sitruunamehun lisäksi laitoin muffinssitaikinaan uutta Arla-Ingmannin Ihana Citrus jogurttia ja voi pojkar kun tuli hyvänmakuista taikinaa! Tässä ohjetta näihin pirteisiin muffinsseihin:

Taikina

  • 100 g margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl jogurttia (jos käytät maustamatonta jogurttia voit lisätä sokerin määrää)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu (ja raastettu sitruunan kuori, jos et käytä citrusjogurttia)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Purista lopuksi sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Täytä 2/3 osaa muffinsivuoista ja paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia.

Minä tein muffinssit pikkuisissa muffinssivuoissa ja niitä tulee tällä reseptillä n. 30 kpl. Lisäksi tein muffinsseille kuorrutteen (joka ei ole välttämätön), jonka ohje on tässä:

  • 100 g margariinia
  • 200g sunnuntain sitruunatuorejuustoa
  • n. 5 dl tomusokeria
Sekoita pehmeä margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri vähitellen ja kokoajan sekoittaen. Pursota valmis kuorrute muffinsien päälle.


5 kommenttia:

  1. Nam, tuota kuorrutettahan vois munkkityllalla törtsäyttää tuonne sisällekin "jemmaan".

    Jos joskus ostan kaupasta valmiita leipomuksia (eli kerran kahteen vuoteen?) ostan niitä täytettyjä sitruunamuffinsseja, onkohan ne Pågenin? Nam.

    Nää on varmasti hyviä.

    VastaaPoista
  2. Voi miten hyvän näköisiä!
    Kyllähän se talvi vaan sieltä lähestyy... Mua jo vaivaa joululahja asiat kovasti, kaupassa koitan kulkea silmät auki, jos löytyisi jotain sopivaa. Kun monelle pitäisi löytää jotain kivaa inhimilliseen hintaan, on pakko aloittaa ajoissa. :)
    Muffinssin voimalla sitä jaksaakin vaikka mitä! ;)

    Ihanaa viikonloppua
    toivotteleepi Sumi

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs näyttää herkulliselta! Heti voisin maistaa yhden :)

    VastaaPoista
  4. Tanja: mulla oli mielessä, että oisin lähtenyt plagioimaan niitä Pågenin muffinsseja mutta kun halusin testailla noita uusia pikkuvuokia, niin siihen ois tullut turhan paljon näpräämistä, joten näillä mentiin tän kerran. :)

    Sumi: joo, mä oon joululahjajutut tunkenut jonnekin aivojen syvimpään lokeroon. Meillä pitäis tässä vielä kotiakin vaihtaa ennen vuodenvaihdetta, joten kaikki ylimääräinen raha menee nyt talteen muuttoa varten. Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

    Annika: Laitahan kapustat heilumaan ja tekaise viikonlopuksi parit pirteät muffinssit! ;)

    VastaaPoista
  5. Vannoutunut sitruunafani täällä myös! :) Itsekin tein juuri sitruunamuffinsseja, joihin laitoin sitruunakiisselistä täytteen. Tätäkin ohjetta täytyy kyllä joskus kokeilla!

    VastaaPoista